S. Skvernelis: už streiko laikotarpį mokytojams nebus apmokėta

Premjeras Saulius Skvernelis dar kartą pabrėžė, kad streikuojantiems mokytojams atlyginimai už streiko dienas nebus sumokėti iš valstybės biudžeto. Pasak premjero, laikinasis švietimo ir mokslo ministras Rokas Masiulis to žadėti mokytojams irgi negali, nes reikia laikytis įstatymų.

„Negali su ministru ( R. Masiuliu. - ELTA) sutarti, kadangi ne ministras yra darbdavys. Turi būti laikomasi įstatymų, Darbo kodekso, darbo sutarčių, o kokiu būdu spręs klausimus švietimo įstaigos, jos privalo tai daryti giežtai laikantis įstatymų (...) Vyriausybė griežtai pasakė savo poziciją už streiką, už nedirbtą darbą iš biudžeto negali būti atlyginta, - trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Prieš stabdydami streiką trečiadienį mokytojai laukia laikinojo švietimo ir mokslo ministro R.Masiulio pozicijos, ar jiems bus sumokėta už papildomą darbą su mokiniais streikui pasibaigus.

Vyriausybė griežtai pasakė savo poziciją už streiką, už nedirbtą darbą iš biudžeto negali būti atlyginta.

Kaip Eltai yra patvirtinusi Švietimo ir mokslo ministerija, už streiko metu nevestas pamokas mokytojams mokėti nenumatoma.

Streiką inicijavusios Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas priminė, kad ir premjero pozicija dėl atlyginimų kompensavimo streikavusiems mokytojams - tokia pat.

„Susitikimuose su R. Masiuliu mes to klausimo nekeliam, bet mums neramu dėl mokymo proceso - šešias savaites kai kuriose mokyklose nevyko pamokos, tad mes norėsime sužinoti ministro poziciją, kokiu būdu bus atkurtas ugdymo procesas. Girdime, kad streikavusiems mokytojams už dienas, kai jie nevedė pamokų, nebus sumokėta, tad kyla klausimas, ar grįžus į mokyklas mokytojams tiesiog praleisti tą dalį programos? O gal jiems bus sumokėta už papildomą, intensyvesnį darbą arba aiškiai pasakyta, kad mokiniai turės savarankiškai pasivyti? Trečiadienio rytą norėtume išgirsti aiškią ministro poziciją šiuo klausimu“, - Eltai sakė A. Navickas.

ELTA primena, kad pagal Darbo kodeksą streikuojantiems asmenims darbo užmokestis už streiko laikotarpį nėra mokamas, nes tuo metu yra stabdomi darbo sutarties įsipareigojimai abiem šalims - darbuotojui nemokamas atlyginimas, bet darbuotojas taip pat neturi atlikti ir jokių sutartyje numatytų pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar ko mes ir galim nuvaziuot pasedet menesi ir gaut pinigu ziauru jas liuosot visas kokios cia mokytojos kazkokios samdytos aferistes tevai turetu susirupinti kuriu vaikai mokosi pas ju tai gal valdzia dabar pagalvos kai iskrapste is ministerijos

Anonimas

Anonimas portretas
Skverneli,per daug sau leidi,mokytojams privalo užmokėti ,nes jūs visi tai darėte,kad ilgai tęsėsi šis streikas ir tai privalote mokėti.Mokytojams valio,linkiu gerų Šv.Kalėdų

AS manau

AS manau portretas
Saunuoliai mokytojai .Skvernelis kalciausias ,kad nei pats ,nei Pranskieciui nei kam kitam neleido kalbetis ir isgirsti mokytoju reikalavimus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių