S. Skvernelis ragina Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos prieš savo piliečius

  • Teksto dydis:

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį paragino Baltarusijos valdžią nenaudoti jėgos prieš savo piliečius.

Išplatintame pareiškime ministras pirmininkas pabrėžė, kad „taikių protestuotojų veiksmų laisvės varžymai ar sulaikymai neatitinka tarptautinės bendrijos ir europinių vertybių“.

„Primygtinai raginame Baltarusijos valdžią susilaikyti nuo bet kokių ribojimų ir jėgos prieš savo piliečius naudojimo“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak jo, Lietuvos Vyriausybė „yra suinteresuota modernios ir demokratinės Baltarusijos valstybės, kurioje gerbiamos pamatinės žmogaus teisės ir laisvės, vystymusi“.

„Pastarųjų dienų įvykių šioje šalyje, deja, negalima pavadinti nei demokratiniais rinkimais, nei susirinkimų bei saviraiškos laisvės užtikrinimu“, – teigiama pareiškime.

Primygtinai raginame Baltarusijos valdžią susilaikyti nuo bet kokių ribojimų ir jėgos prieš savo piliečius naudojimo.

S. Skvernelio teigimu, „Lietuva visad palaikė ir palaikys Baltarusijos suverenumą, demokratinės ir pilietinės visuomenės teisę nevaržomai dalyvauti šalies politiniame gyvenime, taikiomis priemonėmis spręsti šalies raidos bei ateities kryptis“.

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas Aleksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai.

Opozicijos kandidatė Svetlana Tichanovskaja atsisakė pripažinti šiuos rezultatus, paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino A. Lukašenką perduoti valdžią.

Baltarusijos pareigūnai teigia sulaikę 3 tūkst. žmonių dėl dalyvavimo nesankcionuotose protesto akcijose. Valdžios teigimu, per susirėmimus sostinėje Minske sužeista 50 civilių ir 39 milicijos pareigūnai. Opozicija pirmadienio vakarą vėl kviečia į protesto akcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox

Fox portretas
Tai, kad ten pilna visokio plauko suskiu. Tu paciu rusu, lietuviu, lenku, estu ir ukrainieciu. Stato barikadas, meto akmenis ir molotovo kokteilius. Koordinuoja viska NEXTA is lenkijos. As suprantu, kad lietuvos valdzia nera savarankiska... Bet tos amerikoniskos siknos laizymas turetu tureti kazkokias ribas..

Skverneliui

Skverneliui portretas
Na pažiūrėsime kaip Lietuva( tiksliau- VALDANTIEJI) palaikys demokratinės ir pilietinės visuomenės norą leisti nevaržomai dalyvauti N.Venckienei 2020m. spalio11d. rinkimuose. Kaip" taikiomis priemonėmis" Skvernelis sprendė Kedytės perdavimą " mamai" pas kurią mergaitė nenorėjo eiti, mes jau matėme. Lietuva jau tiek yra prisidirbusi prieš visą pasaulį su kalėjimais, Pakso byla, Venckienės apkaltomis, Kedytės pradanginimu ir.... , kad geriau ir Nausėda ir Skvernelis patylėtų. Man gėda, bet mes jau nedaug nuo tos Baltarusijos sistemos atsiliekam.

Grikis

Grikis portretas
Ko jie blin kisasi , tie musu avantiuristai, i kitu reikalus . Jopj.....savo salies nedutvarkot nuo korupcijos. !
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių