S. Skvernelis: migrantų krizė vis dar yra, tačiau tvarių sprendimų nesimato

Opozicinės Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis laikosi pozicijos, kad nelegalių migrantų krizė šalyje vis dar nėra išspręsta, o valdantieji tinkamų sprendimų susidariusių problemų sprendimui, jo nuomone, nepasiūlo.

„Tai tikrai ta problema neišsispręs vienu mostu. Kaip minėjau, bus dalis žmonių, kurie bus išsiųsti. Bus dalis žmonių, kurie patys važiuos, bus dalis, kurie pasiliks. Reikės su jais tuos klausimus spręsti. O kokį kelią pasirinks mūsų valdantieji, tai matysime“, – antradienį atsakinėdamas į žurnalistų klausimus Seime sakė S. Skvernelis.

Pasak ekspremjero, lygiagrečiai būtina spręsti tiek migrantų išsiuntimo, tiek apgyvendinimo klausimus.

Lygiagrečiai reikia spręsti apgyvendinimo klausimus, artėja žiema. Iš tiesų tokiomis sąlygomis gyventi žmonės negali.

„Kalbant apie žmonių teisinį statusą, ką toliau daryti. Spręsti jų grąžinimą į kilmės šalis. Kaip greitai nagrinėti prašymus. Lygiagrečiai reikia spręsti apgyvendinimo klausimus, artėja žiema. Iš tiesų tokiomis sąlygomis gyventi žmonės negali“, – aiškino politikas.

Parlamentaras pabrėžia, kad kai kurie migrantai jau netrukus šalyje bus praleidę 6 mėnesius, o tai reiškia, kad, pagal dabar galiojančią tvarką, jų laisvas judėjimas šalies teritorijoje negalės būti ribojamas.

„Artėja terminas, kada apskritai jie nebegalės būti izoliuoti, galės išeiti (...) Lietuvos teritorijoje be apribojimų. Tai kol kas, kaip matome, tikrai tą krizę turime ir sprendimų tokių tvarių nesimato“, – akcentavo Demokratų frakcijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai gal atsimerk

Tai gal atsimerk  portretas
Tada ir pamatysi. Čia kaip apie krepšinį - visi puikiai nusimano ką ir kaip REIKĖJO daryti , o patys net kamuolio per aikštę nemoka permesti...

AŠ portretas
Palikai išeidamas betvarkę ir 3000 užsikrėtusiu virusu. Pirkai priemones ne po 3 e. ,o po 12 euru. Baik trolinti.

tai ,kad skeverneli SEIMO ir VYRIAUSYBES LGBT,,TVARIAI,,

tai ,kad  skeverneli  SEIMO ir VYRIAUSYBES LGBT,,TVARIAI,, portretas
protikskai neygalus sukurt tvarius sprendimus....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių