S. Skvernelis mato galimybę veikti savivaldoje, sostinėje svarstoma apie naują frakciją

„Valstiečių“ frakciją palikęs ir Seime įkūręs Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ ekspremjeras Saulius Skvernelis ieško bendražygių ir savivaldoje.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje politikai jau svarsto galimybes burti naują frakciją.

„Teoriškai viskas įmanoma, ir ne tik Vilniuje“, – trečiadienį BNS sakė S. Skvernelis.

Seimo narys patvirtino, kad frakcijų kūrimas savivaldoje gali liudyti apie planus steigti naują partiją.

„Tai rodo, kad ketinimai ir svarstymai labai aktyvūs yra“, – sakė jis.

Rudens pradžioje Vilniaus savivaldybės taryboje subyrėjo „valstiečių“ frakcija iš jos pasitraukus Tomui Seikaliui, joje taip pat dirbo Taurimas Valys ir Romasis Vaitekūnas. Visi šie politikai pateko į tarybą su „valstiečių“ sąrašu, tačiau nėra šios partijos atstovai.

T. Valys BNS patvirtino, jog derybos dėl naujos frakcijos kūrimo artėja prie pabaigos, tačiau kas ją sudarytų, kol kas neatskleidžia.

„Vyksta derybos, galutiniai šlifavimai, bet esu prietaringas ir, ko gero, liksiu toks iki kito tarybos posėdžio, kai jau paskelbs. Turėtų būti spalio 27 dieną. (...) Galiu pasakyti, kad ne yra daugiau nei svarstoma, bet dėl konkrečių pavardžių kol kas negaliu pasakyti. Be abejo, Romasis Vaitekūnas tikrai būtų, o dėl trečio ar ketvirto bijau dar kažką patvirtinti“, – BNS sakė T. Valys.

Jis patvirtino, jog nematytų galimybės prie frakcijos prisijungti T. Seikaliui. T. Valys taip pat kol kas nenorėjo atskleisti, kaip vadintųsi naujoji frakcija ir ar save sietų su Seimo demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“.

R. Vaitekūnas BNS sakė, jog frakcijos kūrimas kol kas yra „su klaustuku“, tačiau jai pritartų.

„Jei atsitiks toks dalykas, nebus paslaptis. Būtų frakcijoje mažiausiai trys žmonės (...). Aš pritarčiau, kad frakcija atsirastų, kadangi situacija būtų tuomet visai kitokia“, – sakė jis.

Prieš mėnesį naują Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ įsteigęs S. Skvernelis teigė, kad „valstiečių“ frakciją su bendraminčiais paliko nenorėdamas dalyvauti „skaldymo ir konfliktų skatinimo politikoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių