S. Skvernelis kviečia partijas rengti susitarimą dėl švietimo politikos

Premjeras Saulius Skvernelis pakvietė Seime atstovaujamų politinių partijų lyderius kartu parengti susitarimą dėl Lietuvos švietimo politikos.

Kaip pirmadienį pranešė Vyriausybė, šis susitarimas užtikrintų, kad švietimo politika nebūtų keičiama po kiekvienų rinkimų.

„Dėkoju Seime atstovaujamoms partijoms už supratimą, nes tik bendromis pastangomis galime parengti visos šalies ateičiai svarbų dokumentą, kurio švietimo bendruomenė laukia jau ilgą laiką. Kviečiu partijas aktyviai dalyvauti dokumento rengime. Kartu aptarsime visas idėjas ir priimsime svarbų sprendimą dėl Lietuvos švietimo ateities“, – sako premjeras.

Kurti susitarimo tekstą taip pat pakviesta Prezidentūra, siekiama maksimalaus bendradarbiavimo tarp visų institucijų.

Seime atstovaujamos partijos kviečiamos iki rugsėjo 20 dienos deleguoti asmenį šio dokumento kūrimui.

Siekį telkti politines jėgas nacionaliniams susitarimams, taip pat ir dėl švietimo, yra išsakęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Paramą tokiam susitarimui pirmadienį išreiškė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, o anksčiau partijas susitarti dėl švietimo ateities ragino ir kiti švietimo atstovai.

Praėjusią savaitę sprendimą kurti šią darbo grupę pasveikino valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis teigė, kad „valstiečiai“ jau turi ir šio susitarimo projekto pasiūlymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Reikia ne partijas kviestis, bet švietimo specialistus, mokslininkus, pedagogus, užsienio ekspertus. Turi būti reguliariai rengiami tarptautiniai suvažiavimai, simpoziumai švietimo problemoms spręsti Lietuvoje, o ne politiku susirinkimas ir politikavimas bei beprasmiai ginčai, vedantys i aklaviete.

Aldona

Aldona portretas
Būtina keisti mokyklų struktūrą, anksčiau buvo ir aštuonmetės mokyklos ir buvo labai gerai, nenorintieji mokytis mokiniai buvo siunčiami į profesines mokyklas specialybės įsigyti ir tuo pačiu įsigyti pagrindinį arba vidurinį išsilavinimą. O dabar , nenorintys mokytis dar 2 ar 4 metus trina suolą, su tokiais ir mokytojams labai sunku.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių