S. Skvernelis: jei FNTT kiltų klausimų, mes pasirengę į juos atsakyti

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad, jeigu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pakviestų į apklausą, jis su teisėsaugos institucija bendradarbiautų bei pateiktų atsakymus. Premjeras vis dėlto teigė nematantis priežasčių, kodėl jis turėtų būti kviečiamas į FNTT apklausą.

„Jeigu kokių nors klausimų būtų, mes pasirengę bendradarbiauti ir atsakyti. Bet aš nematau jokio pagrindo“, – delfi.lt sakė premjeras.

ELTA primena, kad FNTT atlieka tyrimą dėl 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimo. FNTT duomenimis, pirkimo sutartis sudaryta galimai klastojant dokumentus.

FNTT tyrime dėl greitųjų koronaviruso testų pirkimo buvo apklaustas Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas. Jis gavo specialiojo liudytojo statusą. Trečiadienį žiniasklaida taip pat pranešė, kad kaip specialusis liudytojas buvo apklaustas ir premjero patarėjas sveikatos klausimais Jonas Kairys. Specialiojo liudytojo statusas reiškia, kad asmuo gali tapti įtariamuoju.

LRT Tyrimų skyrius anksčiau yra skelbęs, kad sprendimą skubiai pradėti pirkimą kovo mėnesį davė L. Savickas.

Tuo metu premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė nematąs jokio pagrindo L. Savickui bei J. Kairiui trauktis iš einamų pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Porse

Porse portretas
Viskas aisku paziurekit komios pavardes isrjusiu is tarnybos ir kur jie dabar uz kokius partinius veidus atstovauja ir bus aisku kodel skverneli kviecia

konservatorių SKALIKŲ tuščias s k a l i j i m a s ,

 konservatorių SKALIKŲ tuščias  s k a l i j i m a s , portretas
kurie PANDEMIJOS metu t ū n o ŠILTAI sulindę į landsbergizmo KLIKOS kgebistų UŽPEČKIO p l y š i u s,----ju JIE nei piršto nepajudino gelbėjant nuo VIRUSO žmonių sveikatą ,ar net GYVYBĘ.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių