S. Skvernelis: J. Narkevičiaus situacija yra nestandartinė

Nors Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žydrūnas Bartkus tvirtina, kad STT, kaip ir kitos institucijos, tyrimus atlieka nepriklausomai nuo to, ką politikai pasako viešoje erdvėje, premjeras Saulius Skvernelis toliau ragina kuo skubiau pateikti atsakymus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus namo rekonstrukcijos.

Vyriausybės vadovo teigimu, viešo dėmesio susilaukę kaltinimai ministrui yra nestandartiški, todėl tiek STT, tiek prokuratūra, pasak jo, turėtų turėti interesą kuo greičiau atlikti kokybišką tyrimą.

„Norėčiau priminti Baudžiamojo proceso kodeksą, kuris labai aiškiai nustato, kad ikiteisminis tyrimas turi būti atliekamas per kuo trumpesnį laiką (...) Pagal tą patį Baudžiamojo proceso kodeksą, priklausomai nuo nusikaltimo sunkumo, yra net ir terminai nurodyti. Kalbant apie sunkius, labai sunkius nusikaltimus yra 9 mėnesiai“, – „Žinių radijui“ teigė S. Skvernelis, pabrėždamas, kad ministro rekonstruoto namo istorija sukuria nestandartišką situaciją.

„Pripažinkime, šiuo atveju mes turime nestandartinę situaciją. Yra apkaltintas galimai sunkiu nusikaltimu ministras ir yra žmogus, kuris prisipažįsta ir teigia, kad yra padaręs nusikaltimą. Tai, manau, kad tiek prokuratūros, tiek Specialiųjų tyrimų tarnybos turėtų būti tikslas kuo greičiau atlikti kokybišką ikiteisminį tyrimą ir atsakyti į klausimą, kurio laukia visa visuomenė. Tarp jų ir aš, nes man reikia priimti politinius sprendimus“, – aiškino S. Skvernelis.

Pripažinkime, šiuo atveju mes turime nestandartinę situaciją. Yra apkaltintas galimai sunkiu nusikaltimu ministras ir yra žmogus, kuris prisipažįsta ir teigia, kad yra padaręs nusikaltimą.

Tačiau tokius sprendimus padaryti nesulaukus institucijų verdikto, premjero nuomone, yra anksti.

„Tai (atleisti J. Narkevičių – ELTA) nesunku, aš ir šiandien galiu prezidentui pateikti teikimą, žinant ministro ir prezidento santykius, jis būtų nedelsiant patenkintas. Tačiau kas, jei paaiškėja, jog ministras iš tikrųjų yra apšmeižtas?“, – retoriškai klausė premjeras.  

Vyriausybės vadovo nuomone, ministras iš posto pasitrauki privalėtų pats, jei asmeniškai jaustųsi kažką blogo padaręs. Tuo tarpu J. Narkevičius, tęsė S. Skvernelis, tokio dalyko nemato.

„Manau, kad politikas, kuris jaučia arba mano, kad yra teisingai apkaltintas arba turi kažkokių abejonių – tą (atsistatydina – ELTA) padaro ir turi padaryti. Bet šiuo atveju ministras pasielgė taip, kad jis viską paneigė, kreipėsi į teisėsaugos institucijas dėl šmeižto“, – apibendrino premjeras.

ELTA primena, kad LRT tyrimų skyrius teigia išsiaiškinęs, jog Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose. Pats ministras kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Kol nebus istirti ir i viesuma iskelti juodi roko masiulio darbeliai tol ramybes Skvernelis netures

Anonimas

Anonimas portretas
Vyti lauk iš seimo ir Skvernelį ir Narkevičių, nes abu prisidirbę ir išvertę akis MELUOJA. O Skvernelio už Kedytės pražudymą tai dar laukia ne tik Dievo teismas, bet ir žmonių. Tai atsilieps jam, jo vaikams ir jo vaikų vaikams.

Rasa

Rasa portretas
gerbemas NARKEVIČIAU TAUTA JUS PALAIKO O TIE ŠIUKŠLĖS GREIT UŽSPRINGS NEDAUK LIKO IKI RINKIMU
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių