Po rinkimų: kur yra Kauno fenomenas?

  • Teksto dydis:

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas apžvelgė rinkimų rezultatus ir dalijosi įžvalgomis apie didžiuosius Lietuvos miestus LNK reportaže.

– Ar konservatorius bus Vilniaus meru?

– Aš neabejoju, todėl, kad ponas Artūras Zuokas galėtų pasižiūrėti į skaičius. Kai buvo pateikti socialioginių tyrimų duomenys, neva, jis galėtų būti pirmas, Mykolas Majauskas konkuruos su Valdu Benkunsku dėl 17 ar 18 proc. balsų ir antros vietos. Atrodė viskas vienaip, dabar labai lengva sudėti. Jeigu sudėtume jo ir Valdemaro Tomaševskio balsus ir procentus pirmame ture, jis vis vien nebūtų V. Benkunsko pavijęs.

Sėkmė didžiulė, jeigu pasižiūrėtume į tuos laiptus: trečia vieta – M. Majauskas su 11 proc., A. Zuokas su 21 proc., V. Benkunskas 31 proc., tai – didžiulis atotrūkis. Kitas dalykas, iš ko ponas A. Zuokas žada tuos balsus susirinkti, ar pono Tomo Vytauto Raskevičiaus rinkėjai žada už jį balsuoti? Kai greičiausiai su Laisvės partija konservatoriai sudarys koaliciją.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:


– V. Benkunskas bus geras meras? Vilniečiai turbūt pasakytų, kad bet kuris būtų geriau už Remigijų Šimašių, bet ar V. Benkunskas turi tą charizmą, kuri yra reikalinga?

– Manau, kad V. Benkunsko didžiausias privalumas ir jėga tai, kad jis yra didelės politinės partijos atstovas. Turbūt bus, kas jam padeda, pataria, bet jam teks ir atsakomybė. Tikiuosi, kad bus įvertintos R. Šimašiaus padarytos klaidos ir jų nekartos. Kaip buvo padaryta Kaune, kad po V. Benkunsko valdymo nenorėtume rinkti kažko kito.

Kauno miesto rinkėjai pasirinko asfaltą, plyteles vietoje vertybių.

– Kur yra Kauno miesto fenomenas?

– Jeigu reikėtų labai trumpai, aš sakyčiau, kad Kauno miesto rinkėjai pasirinko asfaltą, plyteles vietoje vertybių. Aš nenoriu nieko įžeisti Kaune, suprantu, jog Kaunas keičiasi į tinkamą pusę, techniškai gražėja, statosi, tampa patogesnis. Vėlgi, kartojo Visvaldas Matijošaitis, kad išeis iš Rusijos, sakė už dviejų savaičių bus žinių. Duok Dieve, kad jis išeitų iš tikrųjų ir uždarytų šitą temą.

– Bet ar ne to ir reikia iš miesto vadovo, kad jis padarytų taip, kad nebūtų spūsčių?

– Visai neseniai girdėjome, kaip V. Matijošaitis sako: „Mes padidinome investicijas“, „mes pastatėme“ ir t. t. Kauno biudžetą jis mato kaip savo įmonės pinigus, kas nėra labai teisinga. Klausimas, ar kiti merai irgi susitvarkytų neblogai, turėdami tokius pinigus.

– Tikrai staigmena yra Klaipėdoje, ten nebebus Vytauto Grubliausko. Skirmantai, ar Klaipėda pasikeis po šitų rinkimų?

– Aš manau, kad pirmiausia mero blaškymasis per politines partijas daug padarė. Vėlgi, turime nebe sociologinius tyrimus, ką pradedu vadinti Lietuvos partijų perkamomis reklamomis, bet tikrus skaičius. Taip, kaip Vilniuje A. Zuokas praktiškai šansų neturi, neturi ir Audrius Petrošius Klaipėdoje.

Žmonės, kurie surinko daugiausiai balsų: „valstiečių“ atstovė, Remigijus Žemaitaitis, Arvydas Vaitkus. Beveik šansų nėra, kad „valstiečių“ ar R. Žemaitaičio rinkėjai nubalsuotų už konservatorius. Panašu, kad bus A. Vaitkus, kalbama apie uostų interesus. Pats A. Vaitkus buvo šešėlinės Ramūno Karbauskio vyriausybės susisiekimo ministras. Ponui V. Grubliauskui, tiek pabuvus meru, galbūt geriau pabūti taryboje nariu, pailsėti ir pagalvoti, ką daryti toliau. Nėra blogai, kad didieji miestai netampa kunigaikštystėmis vieno žmogaus kaip Kaune.

– Ar A. Vaitkus bus geras meras?

– Jis kažkada buvo socialdemokratas, kai kur teko pačiam asmeniškai susidurti. Žinau tiek – jis yra geras vadovas, Klaipėdos uostui pats yra vadovavęs, man kilo klausimų dėl jo skaidrumo, dėl ryšių su „valstiečiais“, didžiausias klausimas lieka – kieno interesai bus ginami – miestiečių ar uosto krovos bendrovių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

alis...

alis... portretas
daugumos pirštai lenkti į save... svarbu bent, kad nors dirbagerai...

Filomena

Filomena portretas
Kauno fenomenas yra korumpuotus vatnikus kaip matijosaitis i valdzia rinkti. Malaciai.

o klausimai tai lieka ...

o klausimai tai lieka ... portretas
tai kieno Krymas , Matijošaiti ? Ir kada baigsi biznį fašistinėj Rusijoj? Gaila, kad š.atv. Kaunui liko tik toks pasirinkimas (iš ūkinės pusės juk viskas OK , jis garantuotai geresnis už konservus ir kt. ,ale....)
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių