S. Malinauskas apie rinkimus: tai būtų skandalinga

Anksčiau žadėjusi būti premjere socialdemokratų sėkmės Seimo rinkimuose atveju, juos laimėjusios partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako nebepatvirtina, ar vadovaus kitos kadencijos Vyriausybei.

„Galiu prieš visą Lietuvą pasakyti, kad, kaip Socialdemokratų partijos pirmininkė, prisiimu visą atsakomybę ir kartu su prezidentu formuosiu valdančiąją daugumą“, – žurnalistams sekmadienį sakė politikė, dirbanti Europos Parlamento nare.

Vis tik ji nepatikslino ir vengė atsakyti į klausimą, ar tai reiškia, jog ji imsis premjerės pareigų.

„Kai suformuosime Vyriausybę, kai matysiu, kokie yra sprendimai, tada ir bus priimtas sprendimas“, – sakė socdemų pirmininkė.

„Aš nevengiu pasakyti, mes šituos dalykus aptarsime tiek mūsų partijoje, visus už ir prieš pasversime, matysime, kokia dauguma, iš ko ji susideda ir tada bus sprendimai“, – pridūrė ji.

Rugpjūčio pabaigoje V. Blinkevičiūtė patvirtino, jog pergalės atveju būtų premjere, nors iki tol kelis mėnesius vengė atsakyti, ar imsis šių pareigų ir apskritai ves LSDP sąrašą Seimo rinkimuose.

Jei taip atsitiktų, tai būtų gėdinga, nežinau kaip socialdemokratai tą komunikacijos krizę spręstų patys.

„Tai būtų skandalinga“

Tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas, portale delfi.lt aptardamas rinkimų rezultatus išskyrė, kad esminė išgirsta žinia šį vakarą yra tai, jog Lietuvos V. Blinkevičiūtė negarantavo, kad tikrai bus premjere.

„Jei užduodamas klausimas, ar nebus gėda, jei apgausite rinkėjus, o ji sako „žiūrėsime“... Jei ji taip sako, kad šiuo metu galvoju, tai tada labai maža tikimybė. Tai buvo aiškus rinkiminis pažadas rinkėjams. Ji pati aiškiai įsivaizdavo, kokia galėtų būti ta koalicinė Vyriausybė ir staiga į klausimą, ar bus premjerė, negali atsakyti.

Tai būtų skandalingiausia, kas gali būti šiuose rinkimuose. Jei žmogus, į kurį sudėta daugiausia lūkesčių, staiga pasakytų, ne, aš jus apgavau... Visos tos ištraukos, kur ji aiškiai sako, kad tikrai neabejotinai aš būsiu premjerė, formuosiu Vyriausybę, ir dabar pasakytų, kad ne, negaliu dėl kokių nors priežasčių“, – portale delfi.lt svarstė S. Malinauskas.

Aišku, turėjome daug klausimų, kodėl Vilija eina be vienmandatės, kur garantuotai laimėtų dar vieną kėdę Seime. Dabar, panašu, kad planas visgi buvo trauktis. Jei taip atsitiktų, tai būtų gėdinga, nežinau kaip socialdemokratai tą komunikacijos krizę spręstų patys“, – komentavo jis.

Vyriausios rinkimų komisijos duomenimis, per Seimo rinkimų abu turus socialdemokratai iškovojo 52 mandatus ir dėl koalicijos žada tartis su Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“. V. Blinkevičiūtė yra sakiusi, jog koalicijoje matytų ir „valstiečius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Logika

Logika portretas
Valdant konservatoriams viskas buvo "taip blogai", o dabar Blinkevičiūtė sako, kad jokių reformų nedarys. Tai gal ne taip jau ir blogai?

Lietuvos žmogus tam ku ku

Lietuvos žmogus tam ku ku portretas
svarbiausia Lietuvos žmonės, viskas dėl Lietuvos žmonių ir Lietuvos žmonės išpirdolino (nie pierdole) žmudą (Żmudź kurwos bobierio kalba reiškia - Žemaitiją, beje). taip, kad pierdolink žmude iš kur atėjai.

Lietuvos žmogus

Lietuvos žmogus portretas
palikit ramybėje Vilija, eikit lot ant Gabriuko.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių