S. Kairys: ieškoma galimybių nutraukti sutartį dėl ministerijos baldų įsigijimo

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad ministerija „ieško sprendimų“, kaip būtų galima nutraukti jo kabineto ministerijoje baldų gamybos sutartį su bendrapartiečio įmone.

Tai, jog inicijuoja sutarties nutraukimą, BNS patvirtino ir „Joniškio baldų“ direktorė Danguolė Tautvaišienė.

„Ši istorija, akivaizdu, kad man užima per daug politinės darbotvarkės, kanceliarija, mano žiniomis, ieško būdų, kaip abipusiu susitarimu užbaigti. Tai nereiškia, kad mes nesijaučiame teisūs, bet man gaila tų sprendimų, dėl kurių reikia daugiau laiko skirti, o turime atsakinėti į vienokius ar kitokius klausimus, kurie yra iškilę“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

„Taip, mes kanceliarijoje ieškome sprendimų, kaip abipusiu sutarimu sutarties nebevykdyti ir kažkaip tiesiog užbaigti šį klausimą“, – pridūrė jis.

Jis sakė, kad situacija yra nemaloni, bet, pasak jo, viešųjų pirkimų procedūros neįpareigoja dalyviams nurodyti savo partiškumo.

„Nemalonu, bet, iš kitos pusės, nėra tokios procedūros – partiškumo neturi įvardinti, dalyvaudamas viename ar kitame konkurse ar viešųjų pirkimų procedūroje“, – dėstė S. Kairys.

Baldų įmonės vadovė D. Tautvaišienė taip pat patvirtino, kad sieks sutartį nutraukti.

„Mes pasitarėme ir priėmėme sprendimą, kad prašome nutraukti pirkimą. Nes iniciatoriai ne mes – sutartį tikriausiai turėtų nutraukti perkančioji organizacija. Mes jokių pretenzijų neturime, įkritome į šį reikalą ne savo noru, be jokių blogų intencijų, todėl ir prašome nutraukti – tegu jie išsiaiškina tarpusavyje“, – BNS sakė „Joniškio baldų“ direktorė.

Ji tikino iki dalyvavimo pirkime nežinojusi, jog kultūros ministerijai vadovauja vyro bendrapartietis, Liberalų sąjūdžio atstovas S. Kairys, ir patikino, kad jokių kontaktų su ministerija, išskyrus pačius pirkimus, nėra buvę. Verslininkė teigė, jog baldus Kultūros ministerijai įmonė yra gaminusi ir 2013-aisiais, kai laimėjo konkursą vadovaujant tuometiniam Darbo partijos atstovui Šarūnui Biručiui.

„Aš iki dalyvavimo pirkime, gėda pasakyti, bet net nežinojau, kas yra ministras, tikrai. Tik kai prasidėjo visas skandalas, tik tada supratau, kad kultūros ministras yra kažkoks Simonas Kairys, o kad jis yra toje pačioje partijoje – visiškai nežinojau, nesidomėjau. Visiškai niekaip nesame pažįstami, Joniškis yra mažas miestelis kažkur šiaurėje, tų liberalų – N+K, nuoširdžiai sakau, nežinojau, kas yra kultūros ministras“, – tvirtino ji.

Ji taip pat patvirtino, kad baldus įmonė turėjo gaminti ne pagal savo, o pagal ministerijos pateiktą, dizainerių parengtą projektą, įvertinusi, kiek tai kainuos.

Kaip skelbta žiniasklaidoje, Kultūros ministerija nusprendė už 11 tūkst. eurų atnaujinti ministro S. Kairio kabineto baldus, sutartis sudaryta su ministro bendrapartiečio Liberalų sąjūdžio atstovo Kęstučio Tautvaišo įmonė „Joniškio baldai“.

Ministerija informavo, kad baldai pirkti laikantis Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimų, procedūrose dalyvavo kelios įmonės, o minėta įmonė apklausta, nes baldus ministerijai gamino dar 2013 metais – jos pasiūlymas pripažintas ekonomiškai naudingiausiu pagal mažiausią kainą.

Ministerija anksčiau pažadėjo kreiptis į Viešųjų pirkimų tarnybą, kad ši įvertintu, ar pirkimas atliktas tinkamai. Taip pat pažymima, kad suma už baldų įsigijimą atitinka rinkos kainas, tiek vertinant konkurencinius pasiūlymus, tiek žiūrint panašius užsakymus viešųjų pirkimų informacinėse sistemose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
O tai uz tokius dalykus ismes ka nors is darbo?Ar uz bausme irgi i Briuseli?

Tikrasis

Tikrasis portretas
Lietuvos kultūros veidas

kaunietis

kaunietis portretas
apmokek iš kanceleriniu pinigu tikrai nenubednesi auskarus i nosi isidurk geriau atrodysi
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių