S. Gentvilas apie opozicijos ketinimus rengti jam interpeliaciją: politinio sezono pradžia

Opozicijai planuojant kelių ministrų interpeliacijas, vienas jų, aplinkos ministras Simonas Gentvilas tokius ketinimus vertina kaip politinio sezono pradžią. Ministras teigia esąs pasirengęs atsakyti į opozicijos atstovams kylančius klausimus.

„Tai yra ketvirtas kartas, kai kalbama apie interpeliaciją Simonui Gentvilui. Pirmieji kartai buvo pačioje kadencijos pradžioje, vos pradėjus dirbti, su kaltinimais spaudimu, teikimais prokuratūrai. Visi teismai buvo laimėti, viskas buvo teisėta, visi kaltinimai ar prielaidos kažkam panaikinti tų pačių teisėsaugos institucijų“, – antradienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė S. Gentvilas.

„Tai aš matau tiesiog kaip politinio sezono pradžią. Ir natūralu, kad yra sektorius apleistas, yra sektoriuje tikrai kertinių problemų ir, manau, kad ta diskusija yra daugiau dalykinė, o ne politinė. Nes jeigu paklausysite kolegų iš opozicijos – tai daugiau emociniai pasisakymai“, – akcentavo jis.

Tai aš matau tiesiog kaip politinio sezono pradžią. Ir natūralu, kad yra sektorius apleistas, yra sektoriuje tikrai kertinių problemų ir, manau, kad ta diskusija yra daugiau dalykinė, o ne politinė.

S. Gentvilas tikina esąs pasiruošęs atsakyti į opozicijos jam keliamus klausimus. Ministras neslepia savo darbą vertinantis geriau nei buvusio aplinkos apsaugos ministro Kęstučio Navicko.

„Aš esu pasiruošęs ateiti į opozicines frakcijas, jeigu jos pakvies. Tiesą sakant, šiandieną dirbu 4 dienomis ilgiau negu Kęstutis Mažeika dirbo. Ir, manau, kad galėčiau ateiti į buvusio ministro frakciją, įrodyti, kad per šitą laikotarpį yra padaryta bent dvigubai daugiau darbų nei per aną kadenciją“, – akcentavo ministras.

ELTA primena, kad Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai kreipiasi į ministrę pirmininkę Ingridą Šimonytę, kad ši „įvertintų iš skandalų neišbrendančio aplinkos ministro Simono Gentvilo galimybes toliau eiti pareigas.“

Seimo nariai pažymi, kad paskutinėmis savaitėmis dėl Aplinkos ministerijos priimtų tvarkų gautos net kelios neigiamos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvados, kuriose teigiama, kad jos palieka vietos šešėliui, yra naudingos siauram interesų ratui. Praėjusią savaitę dėl vienos iš jų Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą.

Opozicija Seimo rudens sesijos metu taip pat ketina inicijuoti interpeliaciją užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui, svarstoma galimybė interpeliuoti ir energetikos ministrą Dainių Kreivį. Valdančiųjų politiniai oponentai įtaria, kad Vyriausybė slepia informaciją, susijusią su EK išaiškinimu dėl sankcijų Kaliningrado tranzitui, todėl, pasak jų, interpeliacija ministrui bus puiki proga išgirsti konkrečius atsakymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Na koks jis aplinkosaugos ministeris prabudusi gamta turėtų jį suėsti su visais kaliošais .

Kodel

Kodel portretas
dabar vaikai tokie i2iotai isauga!? Tevas gi voge preciziskai - be dideliu skandalu! O va sunaus - neismoke...

Sops

Sops portretas
Ji po interpeliacijos reikia pasodinti kartu su daktaru iki gyvos galvos balvona.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių