S. Cichanouskaja A. Lukašenkos režimą vadina gulagu: stengsimės mobilizuoti žmones kovai

Praėjus ketveriems metams po suklastotų Baltarusijos prezidento rinkimų, šios šalies opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja sako, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas yra vienas didelis gulagas. Todėl, akcentuoja ji, artėjant kitiems „rinkimams“, startuos kovoti su represine santvarka kviesianti medijos kampanija.

„Tik maža dalis baltarusių išvyko iš šalies – didelė dalis aktyvistų vis dar yra ten. Ketveri metai nėra sprintas – tai maratonas. Žinoma, mums sunku, bet išlaikome vienybę. Šiuo metu iš partnerių jaučiame mažiau dėmesio, tačiau solidarumas niekur nedingsta“, – penktadienį LRT radijui sakė S. Cichanouskaja.

„Mūsų tyla nėra pasidavimas. (...) Šalies viduje šiuo metu negalime padaryti nieko matomo, nes ji yra kaip vienas didelis gulagas“, – pridūrė ji.

Artėjant kitąmet Baltarusijoje vyksiantiems prezidento rinkimams, šalies opozicijos lyderė tikino pasirengusi mobilizuoti prieš represinį A. Lukašenkos režimą kovojančius baltarusius.

„Daug darbo vyksta užkulisiuose, todėl stengsimės išnaudoti šį įvykį savo palankumui – turėsime didelę medijos kampaniją ir stengsimės mobilizuoti žmones kovai“, – pabrėžė ji.

Anot S. Cichanouskajos, demokratiškai nusiteikę Baltarusijos piliečiai turi jaustis europietiškos šeimos dalimi.

„Geležinė uždanga padeda Putinui bei Lukašenkai, tačiau ne Baltarusijos žmonėms. Sunkinamas susisiekimas tarp Baltarusijos ir Lietuvos gali paveikti Baltarusijoje gyvenančių demokratiškai nusiteikusių žmonių proeuropietiškus nusistatymus“, – akcentavo šalies opozicijos atstovė.

ELTA primena, kad prieš ketverius metus Baltarusijoje vykusius prezidento rinkimus laimėjo A. Lukašenka.

Paskelbus oficialios rinkėjų apklausos rezultatus, patvirtinančius A. Lukašenkos pergalę prieš S. Cichanouskają, visoje šalyje kilo protestai, smerkiantys rinkimus ir vadinantys juos suklastotais. Policija prieš protestuotojus naudojo garsines granatas, ašarines dujas ir gumines kulkas. Protestų metu buvo sulaikyta apie 3 tūkst. žmonių.

Penktadienį minint ketvirtąsias šių suklastotų rinkimų metines, Vilniuje vyks laisvųjų baltarusių eitynės. Katedros aikštėje prieš represinį A. Lukašenkos režimą kovojantys baltarusiai rinksis į mitingą bei orumo eisenoje žygiuos iki baltarusių memorialo, kur bus pagerbtas žuvusių tautiečių atminimas.

Akcijos organizatorių teigimu, per ketverius metus A. Lukašenkos režimas Baltarusijoje dėl politinių priežasčių represavo mažiausiai 50 tūkst. žmonių ir iš šalies išvarė šimtus tūkstančių demokratiškai nusiteikusių baltarusių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyt

Vyt portretas
lauk iš Lietuvos tą Bielarusijos prezidentę..! Kiršintoja supriešino mus su bielarusais...

Petras

Petras portretas
Greit Nauseda jai duos generolo laipsni ir pulka pulti baltarusija gal ir Žemaitaitis ir Ohmanas padės tai kotletiniai baltarusija užimti Pirmyn nausėdiniai

Anonimas

Anonimas portretas
Baltarusijos banditų gaujos boba,kiek ji bus Lietuvoje šitą.....b...k.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių