Reikiamus parašus kandidatuoti Zanavykų apygardoje surinko šeši politikai

Reikiamus parašus kandidatuoti į Seimo nario vietą Zanavykų apygardoje surinko šeši politikai iš aštuonių, registruotų kampanijos dalyviais.

Liberalų sąjūdžio atstovas Haroldas Glauzeris apygardos rinkimų komisijai pats pripažino nesurinkęs reikiamų parašų, o Centro partijos keliamos Lauros Radzevičiūtės dalį parašų komisija pripažino netinkamais.

Kaip BNS sakė Zanavykų apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Rasita Grincevičienė, patikrinusi parašų lapus komisija tinkamais pripažino 882 L. Radzevičiūtės pateiktus parašus.

Kad kandidatas galėtų dalyvauti rinkimuose, jį parašais turi paremti ne mažiau kaip tūkstantis apygardos rinkėjų.

Pasak komisijos vadovės, didžioji dalis netinkamais pripažintų L. Radzevičiūtės pateiktų parašų buvo kitų apygardų rinkėjų, taip pat buvo kelios dešimtys neužpildžiusių visų grafų, buvo atvejų, kai asmens pateikti duomenys nesutapo su registro duomenimis.

„Virš 300 parašų buvo ne Zanavykų apygardos rinkėjų, taip pat kelios dešimtys rinkėjų nepateikė visų reikalaujamų duomenų. Kiek žinome, pretendentė ketina skųsti mūsų sprendimą, o galutinį, ar registruoti kandidatus, priims Vyriausioji rinkimų komisija. Mes siūlome registruoti šešis kandidatus“, – sakė R. Grincevičienė.

Pareiškinius dokumentus dalyvauti rinkimuose dėl Seimo nario mandato Zanavykų apygardoje rugsėjį pateikė aštuoni politikai.

Šešiems pretendentams dėl jų parašų komisija priekaištų neturėjo, tai: savarankiškai išsikėlęs Mindaugas Bastys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas žemės ūkio ministras Giedrius Surplys, Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Irena Haase, Darbo partijos kandidatas Vigilijus Jukna, Lietuvos socialdemokratų partijos keliamas Paulius Visockas bei nepriklausomas kandidatas Mindaugas Tarnauskas.

Seimo nario rinkimai Zanavykų apygardoje numatyti rugsėjo 16 dieną. Ši apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai Zanavykų apygardoje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Rinkimai NE Konstitucijoj numatytu laiku vadintini ANTIKONSTITUCINIAIS ir yra NIEKINIAIS, TIEK kandidatai, TIEK ir rinkėjai turi TEISĖTUS lūkesčius, kad išrinktasis Tautos interesus atstovaus 4 (keturis) metus, kaip ir nurodyta Konstitucijoj. O kai a'priori aišku kad tie lūkesčiai nebus patenkinti, tai kam išvis tokiems 'rinkimams' pinigus mėtyt, kam į juos eit?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių