Ragina prezidentą su valdančiaisiais aptarti Kaliningrado tranzitą: situacija – pernelyg komplikuota

Valdantysis Liberalų sąjūdis kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą ragindami dar iki pirmadienio susitikti Užsienio politikos koordinacinėje taryboje su valdančiąja koalicija išplėstiniame formate ir aptarti, kaip elgtis susidariusioje krizėje dėl Kaliningrado tranzito.

„Liberalų sąjūdis laikosi pozicijos, jog situacija su Kaliningrado tranzitu yra pernelyg komplikuota ir pavojinga Lietuvos nacionaliniams interesams, jog pasyviai lauktume Europos Komisijos naujo sankcijų reglamento išaiškinimo“, – sakoma sekmadienį paskelbtame partijos pareiškime.

Kaip pranešė liberalai, kreipimąsi pasirašė Liberalų sąjūdžio pirmininkė, Seimo vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas bei kiti partijos atstovai parlamente.

Prezidentas G. Nausėda šeštadienį savo ruožtu paskelbė, kad Vyriausybė turi skubiai pradėti konsultacijas su Europos Komisija (EK) dėl sankcijų Kaliningrado tranzitui įgyvendinimo.

„Vyriausybė turi skubiai pradėti konsultacijas su Europos Komisija, kad įgyvendinamos sankcijos nepažeistų nei Lietuvos interesų, nei tarptautinių susitarimų. Tik veikdami išvien, pasieksime, kad sankcijos būtų skaudžios šaliai agresorei“, – feisbuke šeštadienį paskelbė G. Nausėda.

Praėjusią savaitę įsigaliojus Europos Sąjungos (ES) sankcijoms, Lietuva apribojo plieno bei juodųjų metalų tranzitą į Kaliningradą, ir nurodė tai padariusi remdamasi EK išaiškinimu.

Maskva pirmadienį pareiškė, kad tranzito ribojimais pažeidžiami tarptautiniai susitarimai ir pagrasino atsaku. Lietuvos pareigūnai teigia, jog Rusija šalį dėl tranzito ribojimų kaltina nepagrįstai, nes ji tiesiog įgyvendina ES sankcijas.

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka šeštadienį susitikime su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pareiškė, kad prekių tranzito į Kaliningrado sritį per Lietuvos teritoriją apribojimai laikytini „karo paskelbimu“.


Šiame straipsnyje: KaliningradasLiberalų sąjūdisKaliningrado tranzitaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

CIA REIKIA SU KUOLU TRENKTI JIEMS PER GALVA

CIA REIKIA SU KUOLU TRENKTI JIEMS PER GALVA portretas
JOOOOO, LABAI KOMPLIKUOTA ! Patys valdzios mizniai privire ,,koses", tai tegul srebe savo suda ! Nu tokio gaidiskos valdzios Lietuva per amziu nera tureje ! Kazin ka pasakytu is kapu ,,atsibude" Basanavicius, Maironis, Vidunas, Jablonskis ir kiti sviesuomenys..... Tikriausiai jie pasakytu: DEBILAI, JUMS VIETA TIK PSICHUSKE !

tam ontei.

tam ontei. portretas
Klaipeda dar 1923 metais pagal Versalio sutarti atiteko Lietuvai.Nekiskit cia savo tarybu sajungos,Neperrasinekit istorijos,okupantai.

Tai

Tai  portretas
Pastatykit seneli i balkoneli ,ir viskas bus aisku.O gal jau i Havajus ar Majami išlingaves?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių