R. Žemaitaitis: nesugebėjome įtraukti naujų žmonių

Naujai įsteigto „Laisvės ir teisingumo“ nesėkmę daugiamandatėje apygardoje lėmė ir nesugebėjimas įtraukti naujų, inovatyvių žmonių, sako partijos pirmininkas ir sąrašo lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Jis taip pat teigė, kad norint geresnių liberalių jėgų pasirodymo rinkimuose, būtina jas konsoliduoti.

„Aš įsivaizduoju, kad klaida yra tai, kad nesugebėjome įtraukti naujų žmonių, inovatyvesnių žmonių, kurie pasakytų, kad „Laisvė ir teisingumas“ yra ta jėga, kurią mes palaikome, remiame ir ji mums yra priimtina“, – žurnalistams sakė R. Žemaitaitis.

„Manau, kad čia ir buvo toks trūkumas, mūsų, kaip politinės partijos, kad mums nepavyko to padaryti“, – pridūrė jis.

Anot „Laisvės ir teisingumo“ lyderio, liberalios partijos turėtų suvienyti savo jėgas ir iniciatyvos turėtų imtis ta partija, kuri rinkimuose surinks daugiausiai balsų.

„Ta liberali politinė jėga, kuri šiandien laimės Seime didesnę daugumą iš liberalių jėgų, tai ji tikrai turėtų imtis lyderystės ir pamėginti sujungti, pakviesti centro politines partijas, liberalias jėgas jungtis ir vienytis. Panašu, kad susiskaldymas duoda leidimą ir galimybę kairėms politinėms partijoms laimėti rinkimus“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Anot jo, prastą pasirodymą daugiamandatėje galėjo lemti ir tai, kad „Laisvė ir teisingumas“ nesugebėjo parodyti, kuo skiriasi nuo Laisvės partijos.

R. Žemaitaičio teigimu, derantis dėl liberalių jėgų apjungimo, gali kilti nesutarimų tam tikrais ideologiniais klausimais.

„Aš manau, kad reikėtų sėsti ir šnekėtis, nes yra tam tikrų ideologinių dalykų, kur sunkiai būtų sutarimas. Bet apie tai reikia diskutuoti ir ruoštis savivaldos rinkimams. Manau, kad tai galėtų būti viena iš galimybių“, – sakė jis.

Naujausiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, už „Laisvę ir teisingumą“ balsavo 2,24 proc. rinkėjų.

Palyginti kitos liberalios partijos – Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – kol kas gauna daugiau nei 6 proc. balsų.

R. Žemaitaitis prieš rinkimus sakė besitikintis gauti aštuonis–dešimt mandatų bei suformuoti frakciją Seime.

Šie parlamento rinkimai partijai „Laisvė ir teisingumas“ – pirmi. Ši politinė jėga susikūrė šių metų vasaros pradžioje, susijungus „Tvarkai ir teisingumai“, Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams) ir judėjimui „Pirmyn, Lietuva“.

Tarp partijos lyderių, be R. Žemaitaičio, yra buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas ir buvęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Atsirado durniai trys manė Lietuvą valdys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių