R. Žemaitaitis neslepia: sklando idėja burti naują frakciją Seime

Parlamentaras Remigijus Žemaitaitis neslepia, kad Seimo koridoriuose sklando idėja suburti frakciją iš Mišriai Seimo narių grupei priklausančių politikų. Pasak R. Žemaitaičio, toks darinys turėtų koordinuotą, bendrą poziciją bei būtų tam tikra politinė atsvara dominuojančioms frakcijoms.

„Mes su Kęstučiu Glavecku darbuojamės politikoje daugelį metų, turime patirtį. Abu suprantame, kad tokia frakcija turi būti. Šiandien Mišrioje frakcijoje mes turime 13 Seimo narių, bet jų veiksmai nėra koordinuojami ir nėra vienos pozicijos. Mano galva, tai keistas dalykas. 13 Seimo narių yra didelė jėga ir realiai būtų trečia frakcija Seime pagal dydi. Tai nuo tokios frakcijos labai daug kas priklausytų. Tiek Kęstas tai supranta, tiek aš suprantu, bet ar kolegos tam pritars, sužinosime po mėnesio“, – Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Paklaustas, ar imtųsi lyderystės burti naują frakciją, R. Žemaitaitis teigė taip nemanantis.

„Nemanau, kad aš turėčiau būti lyderis. Aš tikrai savęs nematyčiau. Juolab, lyderis turėtų būti tas, kas toje pačioje mišrioje grupėje turi daugiausiai vietų“, – sakė jis.

Pasak R. Žemaitaičio, norint burti frakciją, turėtų išryškėti ir ideologinis bendrumas tarp jos narių. Pasak „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininko, kol kas to nematyti.

Tokios mintys ore kaip ir koronavirusas tikrai sklando. Ar Mišrios grupės kolegos užsikrės, kad frakciją bendrą reikia kurti, matysim.

„Socialdarbiečiai“, panašu, kad dirba kartu su konservatoriais ir yra valdančiojoje daugumoje. Tai iš viso neaišku, kokios jie pozicijos laikosi. Visi paskutiniai balsavimai, kur šiurkščiai pažeidžiamas Seimo statutas, – jie vis tiek valdančiuosius palaikė. Taip pat Algirdas Butkevičius, kuris mielai pasisako su opozicija, bet balsuoja visiškai kitaip. Tai, matyt, jam irgi reikia kovo mėnesio, kad pagaliau suvoktų, kokią politiką jis toliau įsivaizduoja – ar dešinę, ar kairę labiau palaiko. Paskutinį mėnesį jis palaikė dešiniąsias jėgas. Tai gal protinga A. Butkevičiui būtų prisijungti ir prie kokio Liberalų sąjūdžio ar konservatorių“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Pasak jo, ar susiburs naujoji frakcija, turėtų paaiškėti Seimo pavasario sesijos pradžioje.

„Tokios mintys ore kaip ir koronavirusas tikrai sklando. Ar Mišrios grupės kolegos užsikrės, kad frakciją bendrą reikia kurti, matysim. Bet manau, kad šis klausimas paaiškės jau naujoje sesijoje, kovo mėnesį suderinsime pozicijas. Dabar tikrai abejoju, nes susitikti neįmanoma, telefonais tokių dalykų taip pat neaptarsi. Tiesioginiame bendravime galimas idėjų gryninimas ir generavimas, kokią tą frakciją būtent visi įsivaizduoja“, – Eltai sakė R. Žemaitaitis.

Seimo narys teigia, kad ir centro dešinės valdantiesiems praverstų, kad susiburtų nauja frakcija.

„Aš tikrai palaikysiu tą idėją ir tikrai frakciją reikėtų suburti. Tai būtų daug protingiau. Tai pačiai daugumai labai daug problemų sudaro balsavimuose, tai parodė biudžeto priėmimas. Bus projektų ateityje, kuriems reikės palaikymo, tai susidariusi nauja frakcija galėtų suteikti palaikymą mainais, (susibūrusi frakcija – ELTA) taip galėtų išryškinti ir savo pačios poziciją“, – svarstė R. Žemaitaitis.

Šiuo metu Mišrią Seimo narių grupę sudaro šie parlamentarai: Rita Tamašunienė, Jonas Pinskus, Valdemaras Valkiūnas, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Kęstutis Glaveckas, Petras Gražulis, Domas Griškevičius, Česlavas Olševskis, Andrius Palionis, Beata Petkevič, Remigijus Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ...kadangi ant lietuvos ...partiju,,,

na  ...kadangi  ant lietuvos ...partiju,,, portretas
kaip Ozio spiru konservatlyberastiniam tvartely, belieka steigt tik poLYtiniu pakerksnuciu partija PPP ...vietoj TTP partijos.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių