Ministrė: dėl humanitarinių priežasčių atvykti į Lietuvą leista 64 baltarusiams

Pasinaudoti humanitarine išimtimi ir atvykti į Lietuvą leista 64 baltarusiams, sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

„Tas leidimas išduodamas labai greitai. (...) Šiuo metu išduoti 64 tokie leidimai, bet ne visi Baltarusijos piliečiai ir pasinaudojo. Labai sunkus sprendimas yra palikti tėvynę, ypač kai esi tose politinės batalijose“, – LRT radijui antradienį teigė ministrė.

Kaip vėliau BNS patikslino ministrės patarėja Božena Zaborovska-Zdanovič, iš visų leidimą atvykti gavusių asmenų juo kol kas pasinaudojo 21 baltarusis, likusieji į Lietuvą dar tik ruošiasi atvykti.

Be to, ji pabrėžė, kad po prezidento rinkimų Baltarusijoje dar 11 asmenų paprašė suteikti politinį prieglobstį.

Kaip LRT radijui sakė R. Tamašunienė, kol kas didelio srauto norinčiųjų atvykti iš Baltarusijos nepastebima. Vis dėlto, anot ministrės, pirmadienį per neformalų Vyriausybės posėdį aptartas priemonių planas, kokią realią pagalbą Lietuva gali suteikti į šalį atvykstantiems baltarusiams.

„Kalbame apie švietimo pagalbą, taip pat galimybę gydytis Lietuvoje. Pagrindinis Vidaus reikalų ministerijos siūlymas – kaip palengvinti nacionalinių vizų išdavimą. Tada žmonės galėtų savarankiškai atvykti, susirasti darbą pagal savo specialybę“, – kalbėjo ministrė.

Ministrų kabinetas išimtį baltarusiams dėl atvykimo ypatingais humanitariniais tikslais priėmė rugpjūčio viduryje, Baltarusijos režimui po prezidento rinkimų pradėjus brutaliai malšinti taikius protestus.

Iškart po Baltarusijos prezidento rinkimų į Lietuvą atvyko ir buvusi opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja. Jai suteikta apsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kavenskis

Kavenskis portretas
Ta proga minysterka padovanojo bulbasam 64 dujokaukes nufyrintas is gaisrininku.

Ar pasiruošę priimti milijoną "pabėgėlių"

Ar pasiruošę priimti milijoną "pabėgėlių" portretas
Tai nustokit kiršinti.o ta lenkė mielai priims savo tautiečius-vilno naše

Eii

Eii portretas
Jūs tuoj staugsit su savo durniu sankcijom
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių