R. Morkūnaitė-Mikulėnienė „Financial Times“: Lietuva nekeis pozicijos dėl Taivaniečių atstovybės

Išsiskyrus Vyriausybės ir prezidento Gitano Nausėdos pozicijoms dėl Taivaniečių atstovybės Vilniuje pavadinimo, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sakė laikraščiui „Financial Times“ (FT), kad Lietuva neketina keisti savo pozicijos.

G. Nausėda antradienį pareiškė „Žinių radijui“, kad buvo „klaida“ įsteigti atstovybę Taivano, o ne mažiau kontroversiško Taibėjaus pavadinimu. Tačiau, pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, Lietuva yra parlamentinė respublika, kurios politiką formuoja būtent Vyriausybė. „Viena yra labai aišku: mes neatsitrauksime nuo savo sprendimo. Ir tikrai jo nelaikome kokia nors klaida. Tai yra jo asmeninė nuomonė“, – nurodė ji, omenyje turėdama prezidentą.

Atidarius atstovybę, gerokai pablogėjo Lietuvos santykiai su Kinija ir Pekinas pradėjo daryti Vilniui ekonominį spaudimą, tačiau Taivanas šią savaitę paskelbė steigiąs 200 mln. JAV dolerių dydžio investicijų į Lietuvą fondą. Nors, R. Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, Kinija į atstovybės klausimą sureagavo „itin aršiai“, svarbu ginti demokratines vertybes ir „nenusileisti tarptautinius susitarimus pažeidžiančioms valstybėms“.

„Kartais apima jausmas, kad lipi į stačią kalvą, o pasiekęs jos viršūnę tikiesi lengvo pasivaikščiojimo, tačiau staiga pamatai naujas kliūtis... Tikiuosi, kad ir toliau būsime griežti. Svarbiausia – neišsigąsti“, – FT teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai kiek paimet milionu is Taivano kad taip spiriojates, vistik teks grazinti...

Rapolas

Rapolas portretas
Eitu geriau pirstines megzti.

Varna

Varna  portretas
Arogantiška kvaila.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių