R. Karoblis: JAV užsienio politika keistis neturėtų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų viceministras Raimundas Karoblis sako, kad JAV užsienio politika neturėtų iš esmės keisti krypties prezidentu išrinkus respublikoną Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

„Žiūrėsime, kas bus. Tikėtis kažko visiškai kitokio, negu turėjome daugelį metų, būtų turbūt labai pesimistiška. Esu tikras, kad bus daugmaž į tą (pačią) pusę, kad turime būti kartu. Mes turime žiūrėti į niuansus, kurie vyksta, bet rinkiminė kampanija yra rinkiminė kampanija, o ilgalaikiai įsipareigojimai yra ilgalaikiai įsipareigojimai“, – BNS sakė R. Karoblis.

Užsienio reikalų viceministras R. Karoblis sekmadienį Briuselyje dalyvauja neformaliame susitikime su Europos Sąjungos (ES) šalių kolegomis. R. Karoblis taip pat dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje pirmadienį, BNS pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Į Briuselį aptarti JAV prezidento rinkimų rezultatų nevyko užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, nes pirmadienį jam reikia prisiekti pirmajame naujai išrinkto Seimo posėdyje.

Antradienį vykusiuose JAV prezidento rinkimuose D. Trumpas įveikė savo varžovę demokratę Hillary Clinton (Hilari Klinton). Jis prisieks kitų metų pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių