R. Karbauskis toliau rašo viešus laiškus I. Šimonytei: Lietuvai reikia darnos, o ne tarpusavio kovų

Ketvirtadienį prasidėjęs viešas nuomonių apsikeitimas tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio ir ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės tęsiasi ir penktadienį. „Valstiečių“ lyderis premjerei parašė dar vieną laišką, kuriuo paragino Vyriausybę bendradarbiauti su visomis politinėmis jėgomis ir institucijomis.

„Gerbiama Premjere, pakvieskite visų parlamentinių partijų lyderius tai padaryti. Išklausykite, kas mums kelia nerimą ir ką mūsų atstovaujamos partijos siūlo kaip priemones tai pačiai COVID-19 pandemijai suvaldyti. Pakvieskite ir prezidentą, jo komandą – ir jis turi dalyvauti priimant tvirto sutarimo reikalaujančius sprendimus. Išklausykite ekspertus, mokslininkus, ne tik tuos, kuriuos pati pasirinkote klausytis, bet ir tuos, kurie turi ką pasakyti, matydami pasaulio patirtį“, – penktadienį viešame laiške į premjerę kreipėsi R. Karbauskis.

„Šiandien Lietuvai nereikia tarpusavio kovų, susipriešinimo. Lietuvai reikia darnos ir vienintelės kovos – kovos su koronavirusu ir jo socialinėmis bei ekonominėmis pasekmėmis. Jūs, esantys valdžioje, šiandien turite stengtis rodyti, kad visi, kas nori padėti, yra laukiami ir vertinami, o ne atvirkščiai“, – tikino jis.

Lietuvai reikia darnos ir vienintelės kovos – kovos su koronavirusu ir jo socialinėmis bei ekonominėmis pasekmėmis.

„Valstiečių“ pirmininkas pabrėžė, kad LVŽS suformuota šešėlinė Vyriausybė I. Šimonytės Ministrų Kabinetui „visuomet tiesė ranką“ siekiant bendrų interesų – sveikų Lietuvos žmonių, stiprios ekonomikos, tačiau, pasak jo, į šiuos pagalbos siūlymus buvo atsakyta siekiu pažeminti.

„Jūs nuo pat pradžių, iš karto po Seimo rinkimų, stengėtės pažeminti opoziciją, atimti iš jos jai priklausančius instrumentus Seime, žeminti mane ir mano vadovaujamos partijos žmones. Puikiai žinote, kad priešindamasis tam, aš palikau Seimą, tačiau nepalikau darbų ir žmonių už kuriuos esu atsakingas ir kuriems esu įsipareigojęs“, – aiškino R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas išreiškė apgailestavimą, kad I. Šimonytės Kabinetas taip ir neperskaitė „valstiečių“ pasiūlymų, kadangi buvo vadovaujamasi asmeniškumais.

„Tenka apgailestauti, kad mūsų pasiūlymai taip ir liko „neatidaryti“ pašto dėžutėje, kaip matome po Jūsų viešo atsakymo todėl, kad Jums nepatinka Karbauskis. Iki šiol maniau, kad Viešojo administravimo įstatymas bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimas dėl prašymų ir skundų nagrinėjimo ir asmenų aptarnavimo viešojo administravimo subjektuose taisyklių patvirtinimo galioja ir man, kaip visiems likusiems Lietuvos piliečiams, kurie kreipiasi į valstybės institucijas ir tikisi jų atsakymo. Klydau“, – teigė politikas.

Jis taip pat dar kartą paragino premjerę atsisakyti ir kai kurių jos Ministrų Kabineto narių.

Jūs, esantys valdžioje, šiandien turite stengtis rodyti, kad visi, kas nori padėti, yra laukiami ir vertinami, o ne atvirkščiai.

„Suprantu, kad situacija Lietuvoje nėra eilinė, ir premjerei yra sunku ne tik dėl padėties Lietuvoje, bet ir dėl to, kad ji dažnai paliekama viena tvarkytis su visomis šalį ištikusiomis krizėmis, tačiau tai nereiškia, kad dėl to neturi vykti konstruktyvios Vyriausybės diskusijos su opozicija. Juo labiau nereiškia, kad Jūs negalite keisti savo ministrų į labiau kompetentingus, norinčius bendrauti su visais, kurie siekia padėti“, – tikino LVŽS šešėlinės Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį premjerė Ingrida Šimonytė į klausimą, kodėl ignoruoja „valstiečių“ šešėlinę vyriausybę, viešai atsakė, kad R. Karbauskis nėra Seimo narys, o ji sako tiesiog neturinti galimybės atsakyti į kiekvieno „beveik privataus“ asmens laiškus.

„Na, ponas Karbauskis nėra opozicija. Ponas Karbauskis nėra net Seime. Man labai sunku vertinti savo santykį su verslininku, kuris vadovauja vienai iš Lietuvoje registruotų partijų. Tokių žmonių už Seimo ribų yra ir daugiau“, – ketvirtadienį po Vyriausybės valandos Seime atsakinėdama į žurnalistų klausimus sakė I. Šimonytė.

Premjerės vertinimu, LVŽS pirmininkas yra beveik privatus asmuo.

„Pone Karbauski, dovanokite, bet yra beveik privatus žmogus ir jo pretenzijos Vyriausybei yra suprantamos, bet turbūt aš neturiu galimybių į kiekvieno žmogaus pretenzijas kažkaip atsakyti“, – tvirtino ji.

R. Karbauskis ketvirtadienį teigė, jog jį stebina premjerės I. Šimonytės viešas atsakymas į jo paklausimą, kodėl Vyriausybė ignoruoja oficialią šešėlinės Vyriausybės korespondenciją, užklausas bei pasiūlymus, nors, pasak jo, įstatymai numato, kad paklausėjui būtų atsakyta.

„Atsakymas, kad Karbauskis privatus asmuo ir neva jam nereikia atsakinėti, parodo šios Vyriausybės gilesnes problemas nei mes matėme iki šiol. Visiškai nesuvokiama, kas yra valstybės valdymas, žmonių lygybė prieš įstatymą, įstatyme nustatytų pareigų vykdymas. Valstybėje tvarkomasi kaip nuosavame bute, kur galioja „darau, ką noriu“ principas. Stebina, kad premjerė nežino, jog Vyriausybė, kaip valstybės institucija, privalo atsakyti į bet kurio piliečio laiškus per įstatymų nustatytą terminą ir nesvarbu, kas klausia, ar Karbauskis, ar kitas asmuo“, – pranešime spaudai sakė R. Karbauskis.

Tačiau ketvirtadienį, dar kartą atsakydama R. Karbauskiui, premjerė tvirtino LVŽS vyriausybei išskirtinės reikšmės ir toliau neteiksianti. Ministrė pirmininkė tvirtino, kad „valstiečiai“ savo sukurtam dariniui reikalauja išskirtinių teisių, tačiau, pasak jos, šis šešėlinio Ministrų Kabineto formatas neatitinka nei Konstitucijos, nei Seimo Statuto.

„Atsakydama į Jūsų 2021 m. rugsėjo 23 d. raštą norėčiau pastebėti, kad tai ne aš teikiu kokias nors privilegijas kokiems nors politikams ar jų grupėms, o jūs reikalaujate išskirtinių sąlygų savo susikurtam dariniui, kurį vadinate šešėline Vyriausybe, nors tai neatitinka nei Konstitucijos, nei Seimo Statuto“, – savo atsakyme R. Karbauskiui ketvirtadienį tvirtino I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Pamenu kaip opozicijoje knservai įpač Šimone purva pyle ant valstiečiu maišė dirbti per balsavima iš sales išeidavo Manai šiukšlina vagylka lietuvišku banku likvidatore tauta pamiršo

kauniete

kauniete portretas
RAMUNAI DIDELĖ PAGARBA JUM TAUTA JUS GERBE

natalija

natalija portretas
Tu sušiktas Dėde Ignai Ar žinai pederaste kas buvo PRUNSKIENĖ ir ne tau šiukšle apie ta moteri visoje europoje pripažinta puiki vadovė aukšto lygio ekonomistė kuri to padlos KGBisto lansbergo apdrebta kad jo nenustumtu o lietuvei patikėjo tuo niekšu ir dergė su tuo parazitu moteri purvaus Ankiek šlikštus padla kad daug žmoniu suėdė ir toliau ėda kad anukėli i kėde posodintu
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių