R. Karbauskis paskaičiavo, ar „Vardan Lietuvos“ padarė žalos „valstiečiams“

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis dviprasmiškai pasitinka buvusių bendražygių kuriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamąjį suvažiavimą.

Viena vertus, politikas teigia nematąs jokių galimybių bendradarbiauti su partija, kuriai ko gero vadovaus ekspremjeras Saulius Skvernelis. Kita vertus, politikas džiaugiasi, mat jo paskaičiavimai rodo, kad S. Skvernelio pasitraukimas paskui save patraukiant būrį „valstiečių“ visoje Lietuvoje, neapkarpė, bet priešingai – pagausino partijos gretas.

„Kartais nežinosi kas yra blogai, o kas yra gerai. Kai aš skaičiuoju matematiškai – man gaunasi, kad pas mus gerokai daugiau įstos negu išstos. Išėjo tie, kurie nebuvo mūsų vertybių, o ateina tie žmonės, kurie dėl anų buvimo negalėjo ateiti“, – skaičiavimo formulės esmę atskleidė R. Karbauskis.

Kartais nežinosi kas yra blogai, o kas yra gerai.

Politiko aritmetikoje – „tvarkiečiai“, kurie sugriuvus Rolando Pakso įkurtai partijai, neprisijungė nė prie vienos kitos politinės jėgos.

„Po kokio mėnesio aš pateiksiu skaičius, kurie bus įregistruoti Teisingumo ministerijoje, kurie parodys, kad pas mus per tą patį laiką įstojo daugiau žmonių negu išstojo. Nes tada kai išėjo Saulius pas mus pradėjo ateiti žmonės, kurie buvo Tvarkos ir teisingumo partijoje dar prie Pakso ir nestojo į jokias partijas. Jie nesiprašė į Valstiečių sąjungą tol, kol ji buvo kaip nors susijusi su Sauliumi“, – teigė politikas.

Prezidento posto dėl sulaužytos Konstitucijos netekusio Rolando Pakso įkurtos partijos žmonės, tikino politikas, iš esmės niekuo nesiskiria nuo „valstiečių“.

„Tie žmonės yra vertybiniai. Mes kalbame apie tuos žmonės, kurie, kai Paksas pasitraukė, niekur nebėjo, nes jie yra vertybiniai ir vertybės Pakso partijos žmonių yra tokios pat kaip mūsų – tai tradicinės vertybės, tautinės pažiūros“, – samprotavo jis ir pusiau juokais pažymėjo negalįs pasakyti, ar kartu su šiuo „vertybinių tvarkiečių“ gūsiu pas „valstiečius“ įskries ir pats R. Paksas.

„Aš nežinau, dėl Pakso negaliu pasakyti“, – šyptelėjo R. Karbauskis.

Dėl ko politikas buvo tikras – tai „valstiečių“ užimta pozicija, kad šiame Seime jokio bendradarbiavimo su S. Skvernelio lyderiaujama partija „Vardan Lietuvos“ nebus.

„Šiame Seime nėra jokių variantų“, – sakė R. Karbauskis.

Tokios griežtos laikysenos priežastis – išgaravusi pagarba „valstiečius“ keliuose Seimo rinkimuose vedusiam S. Skverneliui. LVŽS pirmininko teigimu, tai kaip ekspremjeras paliko „valstiečių“ stovyklą buvo negarbinga mat viskas buvo grįsta melu.

„Saulius išėjo su melu. Aš tikrai gerbiau Saulių kaip žmogų, kaip politiką, bet dabar nebegerbiu. Kodėl? Todėl, kad jei jis būtų pasakęs, kad aš noriu sau kažko geriau – tai viskas tvarkoje, kiekvienas žmogus turi teisę daryti tai ką nori. Bet jis melavo visuomenei sakydamas, kad nekuria partijos, melavo mūsų frakcijos žmonėms – likus kelioms dienoms iki išėjimo jis sakė, kad mes niekur neišeiname. Jis tiek kartų pamelavo, kad pas mus frakcijoje jam nebeliko pagarbos“, – pasipiktinimą ekspremjeru reiškė R. Karbauskis.

Be to LVŽS lyderis pažymi, kad, jo supratimu, partiją kuriantys buvę kolegos pasuko visai kitu keliu nei toliau principingai keliauti yra nusiteikę jo vedami „valstiečiai“. Anot jo, tą puikiai rodo ir balsavimas dėl asmenvardžių rašybos. Šis įstatymas kaip tik susilaukė S. Skvernelio vadovaujamos frakcijos Seime paramos.  Pasak R. Karbauskio, „valstiečiai“ būtų iš savo gretų išmetę bet kurį politiką, pareiškusi paramą įstatymui, kuriuo įteisintas lotyniškų raidžių „x“, „w“ ir „q“ rašymas asmens dokumentuose.

„Jeigu tas balsavimas būtų vykęs anksčiau dėl trijų raidžių, jie būtų išmesti iš partijos. Tai pas mus raudona linija“, – teigė R. Karbauskis.

„Saulius ir ta komanda, kuri yra aplink jį, yra liberalai plačiąją prasme, kuriems tinka viskas“, – apibendrino R. Karbauskis.

Šeštadienį vyks ekspremjero S. Skvernelio buriamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigiamasis suvažiavimas, kurio metu bus renkamas partijos pirmininkas, jo pavaduotojai, kitų valdymo organų nariai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Analitikas

Analitikas portretas
Beliko autoritariniam ir diktatoriniam Karbauskiui kenkti naujai partijai ir tai suprantama: juk atsirado konkurentai nuvesiantys dalį jo rinkėjų. Nereikia skiesti ir nepripažinti kritikos: rinkimai parodys kas buvo teisus, o kas ne.

Tas

Tas portretas
Skv.turi grąžinti pusę milijono valstiečiams už neįveiktus prezidento rinkimus

Babunė

Babunė portretas
Susirinko Litwoje dar vienas qrwų sbrodas. Wai , wai, koks dywas.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių