R. Karbauskis pasitraukė iš Seimo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį vienbalsiai nutraukė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio įgaliojimus Seime.

„Aš, Lietuvos Respublikos Seimo narys Ramūnas Karbauskis, pareiškiu VRK, kad atsistatydinu iš Lietuvos Respublikos Seimo nario pareigų“, – posėdyje sakė R. Karbauskis.

Jis pareigų nebeeis nuo lapkričio 25 dienos.

R. Karbauskio vietą Seime užims paskutinė už brūkšnio sąraše likusi buvusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

R. Karbauskis praėjusį ketvirtadienį paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato, protestuodamas prieš naujosios valdžios veiksmus skirstant pozicijas parlamente.

Aš, Lietuvos Respublikos Seimo narys Ramūnas Karbauskis, pareiškiu VRK, kad atsistatydinu iš Lietuvos Respublikos Seimo nario pareigų.

Seimas praėjusią savaitę tvirtindamas parlamento vadovo pavaduotojus atmetė „valstiečių“ pasiūlytos Aušrinės Norkienės kandidatūrą. Visi kiti pasiūlyti vicepirmininkai, tiek nuo valdančiųjų, tiek opozicijos buvo patvirtinti.

Be savo atstovo Seimo vadovybėje likę „valstiečiai“ žada kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl to, kad didelė politinė grupė atsidūrė blogesnėje padėtyje nei maža grupė.

Tarp opozicinių frakcijų LVŽS turi 32 atstovus parlamente, Socialdemokratų partija – 12, Darbo partija – dešimt.

R. Karbauskis į Seimą buvo išrinktas su „valstiečių“ sąrašu.

Praėjusią kadenciją didžiausia valdančiąją frakciją turėjusių „valstiečių“ vadovas buvo frakcijos seniūnas ir Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

Seimo nariu R. Karbauskis buvo tris kadencijas: 1996-2000, 2000-2004 ir 2016-2020 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Gelbėkit Karbauski Skverneli lietuva Visa lietuva kaip kaleime nuo tu parazitu jaučiasi gražinkit brudai konservinei Veryga

kauniete

kauniete portretas
PAGARBA JUMS KARBAUSKI LAUKSI GRYŽTANT IR GELBĖTI MUS NUO TOS ASILU VAGIU AFERISTU ŠAIKOS

natalija TO MANAU

natalija  TO MANAU  portretas
MANYK ASILE IŠ NAUJO
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių