R. Karbauskis apie L. Savicką: labai gaila jauno žmogaus

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis atkreipia dėmesį, kad buvęs ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas ministru su daug mažesne patirtimi nei Lukas Savickas. R. Karbauskis teigia, kad valdantieji prezidentui Gitanui Nausėdai naujos kandidatūros neteiks. Pasak jo, geresnio kandidato, kuris galėtų susitvarkyti su ministerijos užduotimis per likusį laiką, jie nebemato.

„Gaila jauno žmogaus, kuris praėjo visą procedūrą, o dabar jis nėra patvirtintas. Aš L. Savicką puikiai pažįstu, jis turi gerą išsilavinimą, puikiai nusimano biudžeto klausimus, valstybės valdymo aparato klausimus, verslo klausimus. Šioje situacijoje šiek tiek gaila, bet mes tikrai neteiksime kito kandidato“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

„Remiantis laiko argumentu, matyt, joks kitas nebus tvirtinamas dėl laiko stokos. Jeigu L. Savickas nespės įeiti į kursą reikalų, tai čia niekas nebespės, aš nežinau tokio kandidato. Galėjo tiesiog pasakyti, kad nereikia teikti ir viskas“, – sakė jis.

R. Karbauskis primena, kad V. Sinkevičius ministru buvo paskirtas ir su mažesne kompetencija nei L. Savcikas.

„Mano nuomone, kuomet buvo paskirtas Sinkevičius, juk galėjo būti tie patys argumentai, kad yra labiau patyrusių, daugiau žinančių. Bet jo darbo rezultatas dabar – absoliučiai teigiamas ir jis eurokomisaras. Tai mes turime dar jaunesnio ir mažiau patyrusio Sinkevičiaus pavyzdį. Jis prieš tampant ministru, turėjo dar mažiau patirties nei L. Savickas“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad prezidentas atsisakė skirti L. Savicką į ekonomikos ir inovacijų ministrus. Tai, kad šalies vadovas nemato L. Savicko, dirbančio Sauliaus Skvernelio Ministrų kabinete, trečiadienį pranešė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Premjeras S. Skvernelis tuo metu teigė nujautęs, kad prezidentas nepaskirs L. Savicko į ekonomikos ir inovacijų ministrus ir neatmeta, kad pagrindinė to priežastis – valdančiųjų sprendimai dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus.

„Matyt skyrimo į ministrus ir kitas pozicijas būdas bus panašus ir ateityje – tai, žinoma, pamatysime jau rudenį, kada po rinkimų bus formuojama nauja Vyriausybė“, - teigė S. Skvernelis, neatmesdamas galimybės, kad ekonomikos ir inovacijų ministerija gali likti be vadovo ir iki Seimo rinkimų rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ne jūsų nosiai, nei Prezidentas,, nei konservatoriai. Jūsų avinų bliovimo dėka yra kas gauna pinigėlius už drabstymasi purvais, ir naudojasi jūsų besaikiu bukumu ir rašliavos be argumentų. Ne jums kritikuoti Prezidentą. Štiš ant laktos

LR Pilietis

LR Pilietis portretas
V.Sinkevičius (EK narys) ir L.Savickas LR MP patarėjas) abu beveik vienmečiai (29-30 m.) gana jauno amžiaus, turėdami realią darbinę patirtį (tik 7-8m. ) jau pasiekė gana aukštą karjeros lygį (ypač V.Sinkevičius) savo dabartiniame gyvenime!!! Kadangi L.Savickui tik laikinai š.m. nepasisekė tapti EIM ministru dėl esančios įtampos tarp trijų svarbiausiųjų valstybės valdymo institucijų!!!Tobulėti ateityje abiems jaunuoliams yra labai plačios galimybės ir perspektyvos , svarbiausiai - jiems tinkamai jomis pasinaudoti dabar ir ateityje! Sėkmės!!!

Agurkas

Agurkas portretas
Nausėdą Lietuva rinko, nes pasiilgo ramybės. Neteisinga jo taktika pūsti į landsbergininkų dūdą. Kokie tai buki fanatikai- matosi komentaruose. Skvernelis galėtų pasiūlyti ir S. Jobs-ą- silpnapročiai landsbergininkai toliau klyks apie trąšas ir pavojų Kietuvos laisvei
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių