Prezidentūra toliau atmeta galimybę šaukti VGT dėl vakcinos pirkimo

Prezidentūra toliau atmeta galimybę šaukti Valstybės gynimo tarybą (VGT) dėl koronaviruso vakcinos pirkimų, kaip to prašo Vyriausybė.

Premjerui Sauliui Skverneliui penktadienį pareiškus, jog jis vis dar laukia prezidento Gitano Nausėdos atsakymo į jo prašymą rengti pasitarimą valstybės ir gynybos vadovų formatu, G. Nausėdos patarėjas pakartojo, kad to daryti neketinama.

„Įvertinęs gautą siūlymą nagrinėti jau pradėtą pirkimo procedūrą, prezidentas nemato pagrindo šaukti neeilinio Valstybės gynimo tarybos posėdžio“, – komentare BNS teigė prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais ir VGT sekretorius Darius Kuliešius.

Pasak jo, COVID-19 vakcinos pirkimo proceso organizavimas yra „itin svarbus visuomenės sveikatos užtikrinimo klausimas, už kurį yra tiesiogiai ir asmeniškai atsakingas sveikatos apsaugos ministras“.

Įvertinęs gautą siūlymą nagrinėti jau pradėtą pirkimo procedūrą, prezidentas nemato pagrindo šaukti neeilinio Valstybės gynimo tarybos posėdžio.

„Prezidento nuomone, VGT ateityje gali būti organizuojamas sprendžiant strateginius kovos su COVID-19 protrūkiu klausimus“, – tvirtino jis.

Prezidentūra pabrėžia, kad VGT vadovauja, jos darbotvarkę tvirtina bei posėdžius šaukia šalies prezidentas, o kiti jos nariai turi teisę siūlyti nagrinėjamus klausimus, taip pat jie gali siūlyti prezidentui šaukti posėdį.

Premjeras praėjusią savaitę kreipėsi į prezidentą, prašydamas surengti VGT posėdį ir priimti sprendimus, susijusius su bendru Lietuvos ir kitų ES vakcinų nuo koronaviruso infekcijos įsigijimu. Taip nuspręsta premjerui ir sveikatos apsaugos ministrui iškėlus abejonių dėl Lietuvos prisiimamų rizikų ir dėl vakcinos kūrėjų reputacijos.

S. Skvernelis pabrėžė, kad specialiosios tarnybos informavo, jog Jungtinės Karalystės ir Švedijos farmacijos įmonė „AstraZeneca“, iš kurios ketinama pirkti produktą, yra sukaukusi įtarimų už galimą kyšininkavimą, taip pat platinusi vaistus, kurie nebuvo veiksmingi, teikusi melagingą kainodarą ir klaidingą informaciją rinkai. Pati bendrovė laikinai sustabdė vakcinos bandymus, nes vienam savanoriui pasireiškė negalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai prezidentura formacininku uzsakymu ir prasymu

matomai prezidentura  formacininku  uzsakymu ir prasymu  portretas
nori nuslept afera, todel prezidentas ignoruoja vyriausybes prasyma susaukt VGT taryba ir issiaiskint sios aferos uzkulisius,

prezidentūra p r i v a l o užsiimti tuo, kas Lietuvai

prezidentūra p r i v a l o užsiimti tuo, kas Lietuvai portretas
SVARBU,---nemanau ,kad SAUGANT Lietuvos žmonių gyvybę yra N-tasis reikalas,juk po VISKO, PREZIDENTŪROS kritika bet kokiu a d r e s u --bus pavėluota.---Kviečiu prezidentūrą padėti s p r ę s t i šią labai SVARBIĄ problemą d a b a r-- , kuo greičiau, kad i š s a u g o t i GYVENTOJŲ sveikatą

Dėl reklamos

Dėl reklamos portretas
reklama įkyri, mirga marga. Uždaro reklamą kaip netinkamą, pažada , -neberodys. Ir vėl tą patį rodo..Na, kam apgaudinėti žmones? Rašykite tiesą: rodėme tokią ir rodysime.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių