Prezidentūra sureagavo į M. Maldeikio pareiškimus: neabejojame, kad ir vėl sumelavo

Seimo nariui Matui Maldeikiui manant, jog informacija apie buvusios ministrės Monikos Navickienės ir jos sutuoktinio ryšius su įmone „Foxpay“ buvo atskleista Daukanto aikštės iniciatyva, Prezidentūra tikina neabejojanti, jog parlamentaras ir vėl meluoja.

„Neabejojame, kad Seimo narys M. Maldeikis ir vėl sumelavo“, – Eltai komentare raštu teigė prezidento komunikacijos grupė.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, konservatorių frakcijos Seime narys ir partijos keliamas kandidatas į Seimą M. Maldeikis pareiškė, jog, jo manymu, kompromituojanti informacija apie M. Navickienę į žiniasklaidą nutekėjo iš Prezidentūros.

„Leisiu sau pasakyti, kad neabejoju, kad ta informacija atėjo iš Prezidentūros. Realiai ta informacija prezidentui buvo pateikta tam, kad jeigu ponia M. Navickienė būtų mūsų kandidatė į prezidentus, ji būtų ištraukta. Tai buvo kažkieno dovana prezidentui“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje sakė parlamentaras.

Tai ne pirmas kartas, kuomet susiduria M. Maldeikio ir Prezidentūros pozicijos. Politikas praėjusių metų rudenį kreipėsi į Vyriausiąją tarybinės etikos komisiją (VTEK) dėl šalies vadovo Gitano Nausėdos bei tuomečio ambasadoriaus Londone Eitvydo Bajarūno apsilankymo miuzikle „Operos fantomas“ – tuomet pripažinta, kad prezidentas pažeidė įstatymą, mat, renginys buvo privataus pobūdžio, o už jį buvo sumokėta atstovybės lėšomis.

Vėliau, kilus skandalui dėl stringančių ambasadorių paskyrimų, M. Maldeikis kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Paslapčių apsaugos koordinavimo komisiją (PAKK), prašant įvertinti, ar šalies vadovas neatskleidė tarnybinės paslapties viename interviu įvardindamas porą diplomatų, anot G. Nausėdos, dalyvavusių atrankoje į ambasadoriaus Varšuvoje postą. Šiuo atžvilgiu VSD nerado pagrindo konstatuoti jokių pažeidimų.

Be to, Seime kelią skinasi M. Maldeikio inicijuotos įstatymo pataisos, kuriomis siūloma įpareigoti šalies vadovus – prezidentą ir premjerą – apsigyventi Turniškių rezidencijoje. Šią iniciatyvą G. Nausėda ne kartą kritikavo.

ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke Ieva Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu Vilhelmu Germanu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia

Čia portretas
Ar Maldeikis ,ar Minėdas tas pats tik kitoj rankoje.

O kada tas snarglius su savo močia nemelavo?

O kada tas snarglius su savo močia nemelavo? portretas
nepamenu....

Julius

Julius portretas
Vargšelis kažkada sakė: atėjau, padariau ką turėjau padaryti, laukiu... bet kaip tokie silpnapročiai sėdi Seime, paveldimumas pagal protą matyt iš motinos, genai...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių