Prezidentūra: A. Merkel pokalbio su Minsku G. Nausėda nekritikavo dėl geopolitinių priežasčių

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda buvusios Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbio su Baltarusijos autoritariniu prezidentu Aliaksandru Lukašenka nekritikavo dėl geopolitinių priežasčių, sako patarėja.

„Kanclerės Merkel skambutis išties buvo vertinamas įvairiai. Lietuvos prezidentas pasirinko nekritikuoti Vokietijos kanclerės. Kodėl? Pasirinkimas – visiškai geopolitinis: Vokietija yra mūsų NATO sąjungininkė, jos kariai vadovauja NATO misijai Lietuvoje“, – pirmadienį interviu „Delfi“ sakė Asta Skaisgirytė.

Ji pabrėžė, kad net ir kritikai atkreipė dėmesį, jog „nelegalios migracijos situacija prie sienos su Baltarusija ėmė stabilizuotis būtent po jos skambučio“.

„Tai yra išmintingos politikos rezultatas“, – teigė patarėja.

A. Merkel su A. Lukašenka apie neteisėtos migracijos krizę prie išorinių ES sienų lapkritį aptarė dukart.

Tai buvo pirmieji Vakarų lyderio pokalbiai su A. Lukašenka nuo pernai rugpjūtį įvykusių ir Vakarų nepripažįstamų prezidento rinkimų.

Toks buvusios kanclerės žingsnis Vakarų šalyse įvertintas nevienareikšmiai.

Lietuvoje dėl to kilo įtampų tarp Prezidentūros ir Užsienio reikalų ministerijos, Lietuvos diplomatijos vadovui Gabrieliui Landsbergiui pareiškus, kad apie šiuos pokalbius jis nebuvo informuotas.

Savo ruožtu šalies vadovas tikino informavęs užsienio reikalų ministrą apie vieną iš minėtų pokalbių.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŽĖK ŽĖK !!!....

ŽĖK ŽĖK !!!.... portretas
Nuo kada ir ans diplomatu patapo .. .

Ką gi

Ką gi portretas
protingi žmonės teisingai pasirenka kada ir ką kritikuoti(kad nebūtų tik tuščias švaistymasis kritika), o puskvailiai rėksniai saviškių niekada, o kitus tai nuo ryto iki vakaro, kai nemiega....

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
R. Vokietijos KGB - Štazi agente Merkel ir 1985 - 1990 m. KGB karininkas V.Putinas vykdė užuotį R. Vokietijoje jie abu yra senai pažįstami, dar nuo R.Vokietijos laikų....Tada, blaiviai mąstant, geras klausimas, koks pokalbis?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių