Prezidentūra: kad rinkimai vyks per pandemiją – nebuvo naujiena

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad Vyriausioji rinkimų komisija turėjo pakankamai laiko pasiruošti pandemijos sąlygomis vykstantiems Seimo rinkimams ir aprūpinti rinkimų komisijų narius apsaugos priemonėmis.

Šalies vadovo patarėjas teigia, kad VRK, kaip rinkimų organizatorė, yra atsakinga tiek už rinkimų apygardose dirbančių žmonių, tiek už rinkėjų saugumą. Visgi S. Krėpšta pabrėžia, kad įvertinti, ar tinkamai buvo pasiruošta gyventojų balsavimui, bus galima tik po Seimo rinkimų.

„Prezidento nuomone, šie rinkimai yra labai svarbūs ir jie vyksta tikrai neįprastomis sąlygomis. Bet tai turbūt nėra naujiena – apie antrąją viruso bangą buvo kalbėta jau vasarą ir buvo pakankamai laiko pasiruošti. Tai jeigu kyla tam tikrų sunkumų, VRK yra rinkimų organizatorė, ji, be abejo, atsako už saugumą tiek apygardose dirbančių žmonių, tiek rinkėjų, kurie tikrai turi turėti galimybę saugiai sudalyvauti šiuose rinkimuose ir išreikšti savo valią“, – LRT Radijui teigė S. Krėpšta.

Bet tai turbūt nėra naujiena – apie antrąją viruso bangą buvo kalbėta jau vasarą ir buvo pakankamai laiko pasiruošti.

„Jeigu dar yra tam tikrų trukdžių, tai dar yra laiko pasitaisyti ir aprūpinti rinkimų komisijas, kad viskas vyktų saugiai, sklandžiai ir rinkėjai galėtų pareikšti savo balsą“, – pridūrė jis.

Prezidento patarėjas akcentuoja, kad konstatuoti, ar VRK tinkamai organizavo gyventojų balsavimą, bus galima tik po rinkimų.

„Sunku dabar spręsti, matome, kad tikrai aktyvumas dabar yra gana didelis balsuojant iš anksto, na ir tikrai silpna vieta yra asmenys, kurie yra saviizoliacijoje. Mes turime bene 30 tūkst. žmonių, tačiau tik tūkstantis žmonių yra registravęsi“, – sakė jis.

ELTA primena, kad antradienį LRT radijui Raseinių-Kėdainių apygardos rinkimų komisijos pirmininkė N. Juknienė sakė, kad komisija gavo labai mažai apsaugos priemonių komplektų. Kita prisistatyti nepanorusi portalo LRT.lt kalbinta vienos apylinkės rinkimų komisijos narė taip pat antrino, kad gavo itin mažai apsaugos priemonių. Ji taip pat sakė, kad komisijų nariai baiminasi tapti viruso nešiotojais.

Savo ruožtu VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė tvirtino, kad visi rinkimų komisijų nariai bus aprūpinti tokiu skaičiumi asmens apsaugos priemonių, kiek tik jų reikės. Kalbėdama, kodėl kai kurie komisijų nariai skundėsi per mažu skaičiumi gautų priemonių, L. Matjošaitytė sakė, kad buvo nesusikalbėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kis

Kis portretas
Kieta logika?O man atrode,kad pandemija pasitrauks ,nes visdelto rinkimai Lietuvoje?

Visame

Visame portretas
pasaulyje jie vyksta esant siam uzkratui.Ta Dievo bausme greta musu bus tol, kol zmones atsitokes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių