Prezidentūra: atsiradus pakankamai vakcinų, galėsime broliškai padėti Ukrainai

Jei Lietuvą antrąjį šių metų ketvirtį pasieks 2 milijonai vakcinų, dalis jų galėtų būti skiriama Ukrainai, sako prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Anot jos, toks vakcinų kiekis Lietuvos poreikius patenkintų, todėl dalis skiepų galėtų būti tiesiog neatlygintinai perduota per ES lygiu kuriamą „donacijų krepšelį“.

„ES mastu yra kuriamas tam tikras donacijų krepšelis. Visos ES šalys, kurios galėtų kažkiek donuoti kaimynams, į tą krepšelį deda tas vakcinas. Tad mes turbūt naudotumės ES sukurtu mechanizmu ir tuomet dalį donuotume. Kalbama ne apie perpardavinėjimą, o apie donaciją“, – LRT radijui teigė prezidento patarėja.

„Jei Lietuvą antrąjį ketvirtį pasiekia 2 milijonai vakcinų, tai yra tikrai labai didelis kiekis ir mums vakcinų kaip ir atliktų“, – pažymėjo A. Skaisgirytė.

Tačiau atsiradus pakankamam kiekiui, galėtume kaimyniškai, broliškai jiems padėti.

Prezidento patarėja pažymėjo, kad Lietuvos interesas yra tai, jog Europos Sąjungai kaimyninės šalys nuo COVID-19 skiepytųsi kuo sparčiau.

„Lietuvos interesas yra, kad mūsų kaimyninės šalys vakcinuotųsi greitai. Todėl norėtume joms padėti. Žinoma, reikia suprasti, kad kol patys neturime vakcinų kiekio, kuris mums reikalingas, negalime sakyti, kad kažkiek perleisime kaimynams. Tačiau atsiradus pakankamam kiekiui, galėtume kaimyniškai, broliškai jiems padėti“, – sakė A. Skaisgirytė.

Šią savaitę Kijeve vykusio Lietuvos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrų susitikimo metu Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigė, kad Lietuva galėtų su Ukraina pasidalinti vakcinų nuo koronaviruso perviršiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šakės

Šakės portretas
Kas savaitę išduodamos vizos "broliškiems" baltarusiams Jau nebejuokinga ir nebežavi tos" broliškos tautos. Sovietai kišo lėšas Afrikai, Šiaurės Vietnamui, Kubai... Kuo skiriamės mes-Lietuva???? Abu su vyru esame pensininkai, tad klausiame :KUR MŪSŲ Pfizer vakcinos?

gerai

gerai portretas
tai padekite armenams nuo kuriu rusai atsiribojo tai bus revansas kuri taip megstat ar ne? o mums maziau liks to brudo kuriuos bilgiltyne nori visus isguldyt su savo melindalgiu?...

Ū

Ū portretas
Lietuviai miršta kaip musės- neįmanoma pasiskiepyti ,NES VAKCINOS TRAGIŠKAI NEUŽTENKA-o čia kažkoks gandonas dalins lietuvių vakciną kažkokiems DONBASO KAZOKAMS SU GEORGIJAUS JUOSTELĖMIS
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių