Prezidento patarėja: žmonės ne visada žino, ką reiškia karantinas

Prezidento Gitano Nausėdos patarėja Asta Skaisgirytė sako, kad Vyriausybė turėtų skirti daugiau dėmesio komunikacijai apie tai, kas padėtų sumažinti sergančiųjų koronavirusu skaičių, o ne skelbti apie „grįžtantį karantiną“.

Pasak G. Nausėdos užsienio politikos grupės vadovės, visuomenė ne visada supranta, ką reiškia karantino sąvoka.

„Problema turbūt ta, kad žodis karantinas įgavo labai blogą prasmę ir žmonės, deja, ne visada žino, ką reiškia karantinas, kokios priemonės karantino“, – LRT radijui ketvirtadienį transliuotame interviu sakė A. Skaisgirytė.

„Reikėtų kalbėti ne apie grįžtantį karantiną, o apie tai, kokie konkretūs reikalavimai turėtų būti išpildyti tam, kad susirgimų skaičius galėtų mažėti“, – pridūrė ji.

Anot patarėjos, prezidentas mano, kad veiksmingiausias atsakas į pandemiją yra vakcinacija.

„Turėtume tikrai bendrom jėgom susitelkti ir skiepyti, skiepyti, skiepyti kaip įmanoma daugiau žmonių, nes kitokios alternatyvos bent jau šiuo metu nelabai turime“, – kalbėjo A. Skaisgirytė.

Vyriausybė prie svarstymų dėl naujo karantino įvedimo turėtų grįžti kitą savaitę. Ministrų kabinetas sutaria dėl apsauginių kaukių dėvėjimo griežtinimo, tačiau institucijos analizuos, ar tam reikalinga grąžinti karantiną, ar pakaks palikti ekstremalią situaciją.

Blogėjant epidemiologinei situacijai, Lietuva šią savaitę įžengė į blogiausią, „juodąją“, pandemijos spalvinę zoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Žmonės puikiai žino, kad karantinas tai prievarta, šantažas, bauginimas, kad tai priverstinis neaiškaus marmalo skiepijimas. Jokios atsakomybės už pasekmes valdžia neprisiima tai ir yra karantinas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių