Prezidentas: V. Putiną sustabdys ne mėginimas gaisrą stabdyti ugnimi, o nuostoliai

Karą pradėjusį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną sustabdys ne mėginimas gaisrą stabdyti ugnimi, o jo nuostoliai Ukrainoje, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„V. Putiną sustabdys ne mėginimas gaisrą sustabdyti ugnimi arba dar didesnės eskalacijos galimybė, o pirmiausia jo nuostoliai Ukrainoje. Ir kuo efektyvesnė ir realesnė bus pagalba Ukrainai ne žodžiais, o darbais ir konkrečia karine įranga, tuo didesni bus V. Putino nuostoliai, tuo klampesnis taps šitas karas“, – trečiadienį naujienų portalo delfi.lt transliuotame interviu sakė G. Nausėda.

Taip G. Nausėda atsakė į klausimą, kas galėtų sustabdyti V. Putiną, priminus kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymą, kad, „sankcijos V. Putino nesustabdys, (...) karą sustabdyti gali tik karas, kuris jau prasidėjo“.

Kiekviena nauja diena tiek logistikos, tiek karinių išlaidų požiūriu labai brangiai kainuoja Rusijai.

Šalies vadovas G. Nausėda komentuodamas situaciją Ukrainoje taip pat pabrėžė, kad karo eiga pasisuko ne pagal Rusijos planus ir „akivaizdžiai nuvilia karinius planuotojus, kurie tikėjosi Ukrainą įveikti per keletą dienų“.

„Kiekviena nauja diena tiek logistikos, tiek karinių išlaidų požiūriu labai brangiai kainuoja Rusijai, nes tai yra okupanto kariuomenė, jai viskas kainuoja labai brangiai, ir ji, tiesą pasakius, ypatingai neturi ir motyvacijos. Ypač žvelgiant į tuos (Rusijos) kareivukus aš nematau motyvacijos, už ką jie turi kariauti. Už V. Putiną? Kas jiems tas V. Putinas?“ – kalbėjo prezidentas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos kariai tuo tarpu gina savo žemę, namus, šeimas.

Kremliaus pajėgos prieš dvi savaites įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasipiktinimą visame pasaulyje.

Vakarų valstybės į invaziją atsakė sankcijomis Rusijai ir visokeriopa, įskaitant karinę, parama Ukrainai.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGitanas NausėdaVladimiras PutinasRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių