Prezidentas susitiko su EŽTT vadovu: turime rūpintis tinkamu žmogaus teisių įgyvendinimu

  • Teksto dydis:

Žmogaus teisių raidos tendencijas ir Lietuvos poziciją šiame kontekste, žmogaus teisių padėtį Rusijoje ir Baltarusijoje ketvirtadienį prezidentas Gitanas Nausėda aptarė su Lietuvoje viešinčiu Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) prezidentu Robertu Spano.

Susitikime, kaip praneša Prezidentūra, aptarti EŽTT sprendimų vykdymo Lietuvoje ir šalies įstatymų atitikties Europos žmogaus teisių konvencijai (EŽTK) klausimai.

„Didžiuojamės galėdami pasakyti, kad Lietuvos Respublikos įstatymai atitinka Europos žmogaus teisių konvencijos principus. Vis dar turime tam tikrų jų veiksmingo įgyvendinimo iššūkių, tačiau nuolat stengiamės šią situaciją pagerinti. Kiekvieno iš mūsų pareiga yra rūpintis tinkamu žmogaus teisių įgyvendinimu“, – sakė prezidentas.

Lietuva sveikina Europos Tarybos sprendimą iš organizacijos pašalinti Rusiją, kuri, pradėjusi karą Ukrainoje, nesilaikė EŽTK principų.

Šalies vadovo teigimu, EŽTT tenka svarbus vaidmuo vertinant bendras Europos visuomenės raidos tendencijas, ieškant pusiausvyros tarp daugumos ir mažumos teisių, kiekvieno individo ir socialinio solidarumo.

„Lietuva sveikina Europos Tarybos sprendimą iš organizacijos pašalinti Rusiją, kuri, pradėjusi karą Ukrainoje, nesilaikė EŽTK principų. Rusija yra atsakinga už rimtus žmogaus teisių pažeidimus“, – pabrėžė prezidentas G. Nausėda.

Šalies vadovas pasidžiaugė, kad EŽTT buvo įvertinta ir sovietų agresija prieš lietuvių tautą. Pasak prezidento, tai ypač aktualu šių dienų kontekste.

Susitikime taip pat dalyvavo EŽTT teisėjai Abelis Campo ir Egidijus Kūris, Lietuvos ambasadorius prie Europos Tarybos Andrius Namavičius, Konstitucinio Teismo pirmininkė Danutė Jočienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų idealistų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą apie vidaus ir pasaulio įvykius, žiūrėti, kad kurstyta Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje su gėriu dėl laisvės ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius

Flurona

Flurona portretas
Kai jie sako "žmogaus teisės", jie turi omeny tik mažumas.

Labiausiai

Labiausiai portretas
pazeidziama ZT - nebuti sokdinamam mazumu! Tai dargi priestarauja demokratijos principams! Deja,Lietuvoje tokio dalyko nei buvo,nei bebus... :-( Kaip su teise i darba,kai dargi primokama imonems uz atvykeliu darbinima,isvejant lauk vietinius!? Kaip su teise i laisva judejima,kai uz desimteriopa kaina brukami riboto judejimo emobiliai!? Kaip su teise ziureti,skaityti,komentuoti ka ir kaip nori,nepritarti valdziu banditiniam ir fasistiniam mainstrymui,tureti ir reiksti SAVO nuomone!? Kaip su teise aukleti SAVO VAIKUS kaip norime ju tevai!? Kaip su teisemis i nemokama ugdyma,svietima,sveikatos apsauga,Valstybes paslaugas!? Kaip su socialinemis teisemis ir pilieciu lygybe!? Dar vardyti,ar jau supratome,kad JOKIU teisiu eiliniam zmogui nei buvo,nei yra,nei bus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių