Premjerė užsiminė, kur vaikams nuo 12 metų būtų reikalingas galimybių pasas

Vyriausybė trečiadienį planuoja nustatyti reikalavimą dėl galimybių paso nuo 12 metų, patvirtino premjerė Ingrida Šimonytė.

Taip pat Ministrų kabinetas trečiadienį turėtų priimti sprendimą, kuris galimybių paso galiojimą apribotų iki septynių mėnesių, o jis būtų pratęsiamas pasiskiepijus sustiprinančia doze arba turint pakankamai antikūnų.

„Bus daromi Vyriausybės nutarimo patikslinimai, numatant, kad praėjus atitinkamam laikui pilnai pasiskiepyti galimybių pasas, noriu pabrėžti, pramogoms, o ne neformaliajam švietimui ir juo labiau ne ugdymui, būtų taikomas ir asmenims nuo 12 metų, o ne nuo 16, kaip šiuo metu“, – antradienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Noriu pabrėžti, pramogoms, o ne neformaliajam švietimui ir juo labiau ne ugdymui, būtų taikomas ir asmenims nuo 12 metų, o ne nuo 16, kaip šiuo metu.

Taip pat planuojama patvirtinti septynių mėnesių galiojimą galimybių pasui pasiskiepijus pilna schema, bet be sustiprinančios dozės.

„Tos nuostatos, kurios apibrėžtų, kaip ir po susirgimo, kad galimybių pasas galioja septynis mėnesius, taip ir po vakcinos jis galiotų ribotą laiką, septynis mėnesius, o toliau reikėtų arba pasitikrinti antikūnus, ir jei jų yra pakankamai, tuomet antikūnų testo rezultatai būtų įvesti ir tuo pagrindu pratęstas galimybių pasas, o jei ne, tuo atveju reikėtų pasiskiepyti trečiąja doze“, – sakė premjerė.

Jei Vyriausybė trečiadienį apsispręs dėl galimybių paso taikymo vaikams nuo 12 metų, planuojama, kad pokyčiai įsigaliotų nuo gruodžio 28 dienos. Šiuo metu šis dokumentas taikomas asmenims nuo 16 metų.

Pirmadienį prie Vyriausybės Vilniuje kelios dešimtys motinų ir jų rėmėjų protestavo prieš galimybių pasą vaikams.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pabrėžia, kad siūlymas vaikams nuo 12 metų taikyti galimybių pasą nėra susijęs su neformaliojo ugdymo organizavimu.

Galimybių pasas suteikiamas asmenims, pasiskiepijusiems nuo COVID-19, persirgusiems šia liga arba atlikus testą.

Jo neturintys asmenys negali lankytis didžiuosiuose prekybos centruose, maitinimo, laisvalaikio įstaigose, grožio salonuose ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Melžėja trauktis iš Seimo kol nevėlu ,su savo kanapinių komandą.

NESUPRANTU

NESUPRANTU portretas
KODĖL visiškai sveikas žmogus NETURINTIS savyje KOVID19 viruso yra SEGREGUOJAMAS, ŽEMINAMAS, apribojamos elementarios teisės...KODĖL jis turi būtinai buti PERSIRGĘS ar pasiskiepijęs nereikalingais vaistais???????O GAL JO PRIGIMTINIS IMUNITETAS PUIKIAI SUSITVARKO SU INFEKCIJA IR SKIEPAI APLAMAI JAM NEREIKALINGI...JUK ŽMONĖS YRA ĮVAIRŪS...

jooo

jooo portretas
Kirpyklos zmonems yra privalomai reikalingos del higienos normu, o valdantieji priskyre prie grozio salonu - apsurdas. Ir tas pasakymas, kad GP bus tesemi 7 menesius ir taip be galo.. Kiek jus dar zadat segreguoti , taikyti mobinga zmonems?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių