Premjerė: Lietuva siųs paramos nuo žemės drebėjimo nukentėjusioms Turkijai ir Sirijai

Lietuva prisidės prie pagalbos nuo stipraus žemės drebėjimo nukentėjusioms Turkijai ir Sirijai, pranešė šalies premjerė Ingrida Šimonytė.

„Paprastai tokias atvejais visada reaguojame ir paramą teikiame. Manau, kad mūsų kompetentingos institucijos tiesiog pateiks pasiūlymą Vyriausybės posėdžiui svarstyti ir kažkokį paramos paketą suformuosime, nes tai yra tikrai labai didelė nelaimė“, – žurnalistams antradienį sakė ministrė pirmininkė.

Po galingo žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje, per kurį žuvo daugiau nei 5 tūkst. žmonių, viso pasaulio šalys suskubo siųsti pagalbą ir gelbėtojų pajėgas.

Turkijoje kol kas žuvusiųjų skaičius siekia 3 549, o Sirijoje – 1 602.

Apie savo paramą patvirtino ir bendroje spaudos konferencijoje su Lietuvos premjere dalyvavęs Švedijos vyriausybės vadovas Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas).

„Ne tik svarstome, bet jau tai darome – siunčiame pagalbą ir siūlome dar didesnę pagalbą. Būtume taip elgęsi su kiekviena šalimi, kuri susidūrė su tokia didžiule katastrofa. Manau, kad yra daug šalių, kurios nori ir gali padėti, jaučiasi įsipareigojusios padėti, dėl to nėra jokių abejonių“, – kalbėjo jis.

Europos Sąjunga į pagalbą Turkijai sutelkė 27 paieškos ir gelbėjimo bei medicinos komandas iš 19 šalių, daugiau kaip 1 150 gelbėtojų ir 70 gelbėjimo šunų, antradienį patvirtino ES krizių valdymo komisaras Janezas Lenarčičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas portretas
Tam davė , anam davė, o saviem neliko.

O kada

O kada portretas
ir kas Lietuvai pagelbes,del dirbtinai sukeltu kainu ir "savanorisko" energijos tiekeju "pasirinkimo",uzsienio banku savivales,"sankciju Rusijai" pasekmiu!??

Gera proga

Gera proga portretas
ir tiems "keturiems komunarams "pagalvot ir gauta "paramą" nukreipti į Turkija ........ ten labiau laukia
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių