Premjerė: jei faktas apie Vyriausybės nario paimtą išmoką tiesa, jis turės trauktis

Jei visuomenininko, „Laisvės TV“ įkūrėjo Andriaus Tapino paskelbta informacija, jog vienas iš dabartinės Vyriausybės narių prieš išeidamas į Vyriausybę išsėmė išmoką yra tiesa, jis turės atsistatydinti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Trečiadienį savo feisbuke A. Tapinas teigė turintis įtarimų, jog vieno iš dabartinio kabineto narių išsiimtų 13 816 eurų „niekaip nepavyks pagrįsti, kad jie buvo išleisti su Tarybos nario veikla susijusiomis išlaidomis“.

„Na, aš turiu pasakyti, kad neturiu galimybės sėdėti feisbuke ištisai kiekvieną valandą. Tai taip, aš šitą įrašą pamačiau prieš interviu ir, na, jeigu pasitvirtintų, kad tai yra tiesa, tai tuomet, manau, čia didelių diskusijų net nebūtų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė premjerė.

„Aš tikiuosi, kad ministras pats pasitrauktų ar ministrė“, – pažymėjo I. Šimonytė paklausta, ar prašytų kabineto nario pasitraukti.

Vėliau ketvirtadienį A. Tapinas paskelbė, jog tai – Švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė. Anot jo, politikė, dirbdama Kauno taryboje, išsiėmė 13,8 tūkst. eurų išmoką.

Viešojoje erdvėje pastaruoju metu nuskambėjo keli atvejai dėl galimo savivaldybių tarybų narių manipuliavimo išmokomis už darbą, susijusį su savivaldybės tarybos nario veikla.

Aš tikiuosi, kad ministras pats pasitrauktų ar ministrė.

Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai balandį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Pagėgių ir Šilutės savivaldybių tarybų nariams, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi tyrimą dėl šių išlaidų Neringos bei Šiaulių miesto savivaldybėse.

Prokuratūra taip pat antradienį pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Kauno miesto ir rajono savivaldybių tarybų nariams.

Pagal Vietos savivaldos įstatymą, savivaldybių tarybų nariai atlyginimo negauna, tačiau jiems atlyginama už darbo laiką, kai jie eina savivaldybės tarybos nario pareigas.

„Aš nematyčiau nieko blogo, jeigu tas atlyginimas kažkoks būtų nustatytas. Bet, aišku, tuomet mes atsidurtumėme tokioje situacijoje, kad, na, kiek galima žmonėms dirbti kitą darbą, kuris, pavyzdžiui, parlamentarams yra draudžiamas“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Taip pat savivaldybės tarybos nariui gali būti skiriama išmoka apmokėti su veikla susijusioms kanceliarinėms, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto, biuro patalpų nuomos ir kitoms išlaidoms Ji gali būti skiriama kas mėnesį ir už ją turi būti atsiskaitoma ne rečiau kaip vieną kartą per tris mėnesius.

Kiekviena savivaldybė atskirai patvirtina reglamentą, kuriame numato tokios išmokos dydį, atsiskaitymo tvarką ir tinkamomis pripažintinų išlaidų baigtinį sąrašą.

„Dabar mes bandome spręsti visiškai kita problema – tai tų vadinamų su veikla susijusių išlaidų ir tokiu atveju reikėtų tas išlaidas taip pat reglamentuoti,  taip kaip jos yra reglamentuotos Seime“, – sakė premjerė.

Anot jos, šiuo metu – svarbu sureglamentuoti išlaidų naudojimų pricipus ar dydžius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Intelektualios narkomanės susiginčijo dėl pelno

Intelektualios narkomanės susiginčijo dėl pelno  portretas
gaunamo pardavinėjant narkotikus mokyklose. Matosi. Ten 13 tūkst į dieną ateina kišenėn už leidimą Morgo Morganos inovatyvią armonautiką platinti.

Lordas

Lordas portretas
Jeigu tai tiesa ,tai turės trauktis,nes mažai pasisavino,kokia nesąmonė tiek mažai vogti,trauktis reikia

prajuokino -,, neturi čekių ..''

prajuokino -,, neturi  čekių ..'' portretas
pamenate I. ir J Petrovų.,, Aukso veršis '' ? kur buhalteris Berlaga buvo kaltinamas iššvaistęs 18050,21 rub. valdiškų pinigų? kiek teisme įrodinėjo , kad tą 21 kapeiką išleido pieštukams pirkti , net ir kasos čekį turėjo - nieko nepadėjo , pasodino 3 metam .
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių