Premjeras susitiko su V. Tomaševskiu ir pakvietė į koaliciją

„Valstiečių“ deleguotas ministras pirmininkas Saulius Skvernelis pirmadienį susitiko su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos lyderiu Valdemaru Tomaševskiu ir pakvietė šią partiją jungtis į valdančiąją koaliciją.

„Buvo konstruktyvus pokalbis, aptartos bendradarbiavimo galimybės ir premjeras pateikė kvietimą partijai jungtis prie valdančiosios koalicijos“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Penktadienį žada sprendimą

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) penktadienį žada priimti sprendimą, ar derėsis dėl prisidėjimo prie valdančiosios koalicijos.

„Penktadienį įvyks mūsų tarybos posėdis ir penktadienį vakare gali būti priimtas sprendimas, ar mes pradedame derybas“, – per spaudos konferenciją Seime pirmadienį sakė LLRA-KŠS pirmininkas V. Tomaševskis.

Jis teigė dar neturintis savo asmeninės pozicijos, ar partijai reikėtų dalyvauti koalicijoje.

„Kažkokios tvirtos pozicijos šiandien aš neturiu, kadangi neatsakyta į daug klausimų, šiandien dar anksti kalbėti“, – klausiamas, kaip pats vertina kvietimą dėtis prie valdančiųjų, atsakė V. Tomaševskis.

Kažkokios tvirtos pozicijos šiandien aš neturiu, kadangi neatsakyta į daug klausimų, šiandien dar anksti kalbėti.

LLRA-KŠS lyderis pirmadienį susitiko su premjeru Sauliumi Skverneliu, šis pakvietė partiją jungtis į valdančiąją koaliciją. V. Tomaševskis tvirtino, jog tai nebuvęs derybinis susitikimas.

„Šiandien įvyko mano susitikimas su premjeru S. Skverneliu, taip pat su Ramūnu Karbauskiu. susitikimas buvo darbinis, aptarėme visus potencialius variantus, vyko konsultacijos, tai nereiškia, kad pradėjome derybas“, – sakė V. Tomaševskis.

Klausiamas, į kokius postus partija norėtų pretenduoti dalyvaudama koalicijoje, V. Tomaševsis teigė, kad svarbiausia partijai yra siekiai padidinti šeimų pajamas, užtikrinti nemokamus vaistus senjorams.

„Mūsų siekis yra 120 eurų už kiekvieną vaiką per mėnesį. Kitas mūsų pasiūlymas – parama pensininkams, nemokami vaistai senjorams“, – sakė LLRA-KŠS vadovas.

V. Tomaševskis taip pat teigė, kad partija gali ir nepretenduoti į postus Vyriausybėje, nusprendusi dalyvauti koalicijoje, jei pasieks sutarimų dėl savo programinių siūlymų.

„Dėl postų Seime, mes turime tam postus, tai priklauso nuo kvotos, ir opozicija turi tam tikrus postus, o jei sudarysime valdančiąją daugumą, gali būti kitos proporcijos šitų postų. O dėl postų Vyriausybėje, tai nėra mūsų tikslas pagrindinis, aišku, tai priemonė realizuoti programą, jei mums pavyks sutarti dėl programinių dalykų, mes galime postų ir visai neužimti, bet tai yra derybų reikalas“, – kalbėjo V. Tomaševskis.

Praėjusią savaitę memorandumą dėl koalicijos pasirašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei „Tvarka ir teisingumas“.

Memorandume numatyta, kad premjeru toliau dirbtų S. Skvernelis, o Seimo pirmininko postas tektų „socialdarbiečiams“.

Ministras pirmininkas yra sakęs, kad keistų Vyriausybės sudėtį, jeigu tęstų darbą po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
tuteisiu eis ko gero litvaku koalic......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių