Premjeras ir Seimo vadovas: nuosprendis Darbo partijai koalicijos nepaveiks

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius ir Seimo pirmininkas "darbietis" Vydas Gedvilas trečiadienį pareiškė, kad šią savaitę skelbiamas nuosprendis Darbo partijai nepaveiks valdančiosios koalicijos darbo.

Ministras pirmininkas sakė, kad po penktadienio nuosprendžio vadinamosios "juodosios buhalterijos" byloje galbūt "vyks tam tikras pokalbis" tarp koalicijos partnerių, bet jis vylėsi, kad koalicija dirbs ir toliau.

"Tikiuosi, kad koalicija ir toliau sėkmingas dirbs, nepaisant to, koks bus nuosprendžio galutinis variantas", - interviu radijui "Znad Wilii" sakė premjeras.

V.Gedvilas pripažino su nerimu laukiantis bylos baigties, bet taip pat tikino, kad ji valdančiajai koalicijai įtakos neturės.

"Frakcija yra, ji dirba Seime ir teismo sprendimas jokios įtakos neturės mūsų tolimesniam koaliciniam darbui", - Žinių radijui sakė V.Gedvilas.

Vilniaus apygardos teismas penktadienį skelbs nuosprendį dėl partijos finansinės veiklos tvarkymo.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais galėjusi neapskaityti daugiau nei 24 mln. litų pajamų ir 23 mln. litų išlaidų. Prokuroras buvusį partijos vadovą Viktorą Uspaskichą dėl sukčiavimo teismo prašė įkalinti šešeriems metams. Pastarasis kaltės nepripažįsta ir teigia, kad byla yra politinė.

Byloje taip pat teisiami parlamentarais Vytautas Gapšys ir Vitalija Vonžutaitė. Vienintelė savo kaltę byloje pripažino buvusi partijos finansininkė Marina Liutkevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jie

jie portretas
patenkinti, nes labai sutaria: raudonieji ir vagys. Ko daugiau norėti? O dėl alkanų vaikų - tai čia jau tėvai kalti - geria iki sąmonės netekimo, neprižiūri savo vaikų, net kankina juos. Taigi, jei vaikai alkani, tai tikrai reikia bausti tėvus. Kas dėl Kubiliaus, tai jei ne jo vyriausybės politika, dabar tie runkelių išrinktieji nesišypsotų, nes reikėtų šalį traukti iš dar didesnės krizės. Bepigu šypsotis, kai sunkiausias darbas padarytas.

n

n portretas
geriau pikti kaip Kubilius...tada vaiku alkanu nebuvo...kva kva...

n

n portretas
geriau pikti kaip Kubilius...tada vaiku alkanu nebuvo...kva kva...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių