Prabilo pats K. Bartoševičius: man įtarimai dėl prievartavimo sukėlė šoką

Seimo narys Kristijonas Bartoševičius teigia, kad prokuratūros jam metami įtarimai dėl galimo mažamečių ir nepilnamečių prievartavimo sukėlė šoką.

Politikas žada bendrauti ir bendradarbiauti su teisėsauga tiek, kiek reikės.

„Šokas man lygiai toks pats kaip ir mano bendražygiams, dėl to yra labai sunku ką nors komentuoti. Kai vyks šis tyrimas, aš pasiryžęs bendrauti ir bendradarbiauti su teisėsauga tiek, kiek reikia“, – pirmadienį BNS sakė K. Bartoševičius.

Jis teigė besijaučiąs labai blogai dėl paskleistos informacijos.

Šokas man lygiai toks pats kaip ir mano bendražygiams, dėl to yra labai sunku ką nors komentuoti.

Parlamentaras tvirtino nematąs pagrindo tokiems įtarimams, o teisėsauga su juo tuo klausimu nebuvo susisiekusi.

„Aš neįsivaizduoju, kokiu pagrindu galėjo gimti tokie kaltinimai. Turbūt reikia laukti, kol prokuratūra atskleis daugiau informacijos, jeigu atskleis“, – BNS sakė K. Bartoševičius.

Jis neigė, kad jo sprendimas trauktis iš Seimo susijęs su minėtu teisėsaugos tyrimu.

Penktadienį apie 20 val. K. Bartoševičius Vyriausiajai rinkimų komisijai nusiuntė prašymą nutraukti jo, kaip Seimo nario, įgaliojimus. Šį pareiškimą komisija svarstys antradienį.

Seimo narys kartojo, kad šis apsisprendimas susijęs su asmeninėmis priežastimis, o ne su teisėsaugos tyrimu.

„Tos asmeninės priežastys yra susijusios su manimi ir mano sveikatos būkle, turbūt labiausiai su psichologine sveikata. Ji pablogėjo tikrai ne šiandien“, – tvirtino politikas.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pirmadienį kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen dėl K. Bartoševičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Generalinė prokuratūra teigia, kad, remiantis pernai lapkritį pradėto ikiteisminio tyrimo duomenimis, „būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti šios kadencijos Seimo narį Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises“.

Anot prokuratūros pranešimo, tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius, numatančius atsakomybę už seksualinį mažamečių ir nepilnamečių asmenų prievartavimą, tvirkinimą.

BNS žiniomis, tyrime figūruoja mažiausiai du nukentėję nepilnamečiai vaikai, vienam jų yra iki 14 metų.

K. Bartoševičius į Seimą išrinktas 2020 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. 2020 metų Seimo rinkimų anketoje politikas nurodo, kad yra nevedęs.

Pagal išsilavinimą jis yra anglų kalbos mokytojas, dirbo Kauno Jono Jablonskio, Kauno technologijos universiteto, Kauno Veršvų gimnazijose, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje, aštuonerius metus ėjo direktoriaus pareigas berniukų ir jaunuolių chore „Ąžuoliukas“, buvo Vilniaus džiazo klubo vadybininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eglė

Eglė  portretas
Jeigu tai tiesa, tai labai svarbu, kad vaikai atlaikytų ta sunkią tyrimu eigą. Del to dauguma tokiu bylų ir nenueina iki teismo. Vaikams anonomiškumas turėtų absoliutus.

Lile

Lile portretas
Dar teismo nebuvo, niekas neįrodyta, o jau visi teisia. Taip žmogui ir sugadina gyvenimą. Paskaičiau komentarus ir , o dieve, kiek mūsų Lietuvėlėj idiotų......

čia irgi vakarietiška vertybė

čia irgi vakarietiška vertybė portretas
Čia irgi vakarietiška vertybė, tuoj legalizuos kartu su kanapėm. Konservai su liberalais eina koja kojon. Palaikys vieni kitus ir čia.
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių