A. Pocius: ukrainiečių įsiveržimas į Kurską rodo, kad tokių žingsnių bus daugiau

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių įsiveržimas į Rusijos Kursko sritį agresorei signalizuoja, kad tokių atakų gali būti daugiau, sako Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, buvęs kariuomenės vadas Arvydas Pocius.

„Manyčiau, tas netikėtumo žingsnis, kuris buvo žengtas, yra signalas Rusijai, kad tokių žingsnių bus daugiau“, – LRT laidoje „Dienos tema“ pirmadienį kalbėjo A. Pocius.

„Manau, kad šitos (Kursko – BNS) operacijos sėkmė yra ta, kad ji buvo tokia slapta, kad mažai kas žinojo ukrainiečių tikslus, kada, kur, kaip ir koks yra galutinis tikslas“, – pažymėjo NSGK pirmininkas.

Jis teigė „norintis tikėti“, jog tokių ukrainiečių veiksmų yra suplanuota daugiau, kadangi netikėti manevrai karyboje būna naudojami nukreipti dėmesiui.

„Po tokio įsiveržimo į priešo teritoriją, kur nukreipiamas dėmesys, sutelkiamos papildomos pajėgos, galvojama, kad čia yra pagrindinė kryptis, o iš tikro tikroji puolimo kryptis, sakykime, bus visiškai kitoje vietoje. Neatmestinas toks scenarijus ir norėčiau tikėti, kad panašių kontrpuolimų tikrai bus“, – tvirtino A. Pocius.

Anot jo, vienas iš ukrainiečių tikslų gali būti pasiekti prie Kursko esančią atominę jėgainę, kad Ukraina „adekvačiai galėtų derėtis dėl Zaporižios atominės elektrinės“.

NSGK pirmininkas taip pat pabrėžė, kad Ukrainos sąjungininkai jai tiekiamą ginkluotę turėtų leisti plačiau naudoti Rusijos teritorijoje esančių taikinių naikinimui.

Rusija prieš pustrečių metų įsiveržė į Ukrainą ir surengė plataus masto invaziją.

Besipriešinantys ukrainiečiai rugpjūčio pradžioje sudavė netikėtą atsakomąjį smūgį Rusijos Kursko srityje, kur užėmė porą dešimčių gyvenviečių. Tai yra reikšmingiausia užsienio kariuomenės ataka Rusijos teritorijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Ukrainos pajėgų veiksmus Kurske Lietuvos krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas vadino Kyjivo „moraliniu pakilimu“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeArvydas PociusKursko sritisukrainiečių įsiveržimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių