Po žinios apie moters išžaginimą, prabilo ir P. Gražulis: apjuodintas prieš Lietuvą

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie įvykį, kai kovo viduryje Trakų rajone galimai dviejų vyrų buvo išžaginta jauna moteris, o pastarųjų nemalonumų epicentre atsidūrė ir Seimo nario Petro Gražulio pavardė, savaitės pradžioje parlamentaras plačiai komentuoti situacijos nebuvo linkęs. Tačiau ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ jis pasidalijo asmeniniais pamąstymais apie incidentą, kurį pavadino priešrinkiminiu skandalu.

„Kaip rinkimai, taip naujas skandalas. Prieš paskutinius LR Seimo rinkimus buvo „listerijos“ skandalas, o dabar išprievartavimas... Ikiteisminis tyrimas tęsis mažiausiai iki rinkimų. Ir jo baigtis yra visiškai nesvarbi. Tikslas pasiektas. Apjuodintas prieš Lietuvą“, – asmeniniame minėto socialinio tinklo profilyje mintis dėstė politikas.

Pasak P. Gražulio, nors informacija apie įvykį dėl galimo išprievartavimo paplito išties greitai, jis teigia jau keturias dienas nesulaukiantis jokios informacijos iš pareigūnų.

„Kreipiuosi visais būdais, bet man policija informacijos neteikia ir atvykti nekviečia. Kokią moterį? Kas atvežė? Į kokią ligoninę? Dėl ko? Kodėl pareiškėja delsė 10 dienų, o policija pusantro mėnesio taip ir lieka paslaptis... Pilnatis ar eilinis specialiųjų tarnybų prisvilęs blynas? Priminsiu, kad ši informacija pasirodė išvakarėse, prieš Seimo posėdį, kuriame atsakinėti į mano inicijuotus klausimus, turėjo susikompromitavęs STT direktorius Ž. Bartkus. Vienintelis guodžiantis dalykas, kad pareiškimą parašė man nežinoma moteris, o ne man nežinomas LGBT aktyvistas“, – rašė ne kartą dėl įvykių, kuriuose dominuoja seksualinės mažumos, pagarsėjęs parlamentaras.

Vienintelis guodžiantis dalykas, kad pareiškimą parašė man nežinoma moteris, o ne man nežinomas LGBT aktyvistas.

Portalo žurnalistams susisiekus su Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstove Julija Samorokovskaja, pašnekovė patvirtino, kad gegužės 4 dieną P. Gražulis išties kreipėsi į Vilniaus apskr. VPK. dėl informacijos apie atvejį pateikimo.

„Raštas buvo perduotas ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams. Šiandien dokumentai buvo pasirašyti, atsakymas – parengtas. Duokumentus P. Gražulis turėtų gauti vėliausiai rytoj“, – žadėjo J. Samorokovskaja.

Primename, kad nauji nemalonumai, kuriuose atsirado ir Seimo nario pavardė, vytis jį pradėjo kovo 25 dieną, kai jauna moteris kreipėsi į sostinės pareigūnus dėl galimo išžaginimo Trakų rajone, Vosyliukų kaime.

Kaip portalui prieš kelias dienas turimą informaciją detalizavo J. Samorokovskaja, moters pareiškime rašoma, jog minėtoje vietoje, pažįstamo vyro namuose, ją esą apsvaiginę alkoholiu kovo 15 dieną išžagino du vyrai – vienas iš jų P. Gražulis. Pareigūnai aiškinasi, ar toks įvykis buvo. Nors pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl išžaginimo pasinaudojant kito asmens bejėgiška būkle, įtarimai dėl pastarojo pobūdžio nusikaltimo, kaip minėta, dar niekam nepareikšti.

Pats P. Gražulis apie incidentą portalo kauno.diena.lt žurnalistams komentuoti atsisakė grįsdamas tuo, kad viską jau yra pasakęs kitai šalies žiniasklaidos priemonei, todėl neturįs, ką pridurti.

Primename, kad Baudžiamojo kodekso (BK) 149 str. 1 dalyje nurodyta, jog pasitvirtinus įtarimams už minėto pobūdžio nusikaltimą gali grėsti laisvės atėmimas iki septynerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad kažkas vis jam kasa duobę nuolat,vistiek negali jam įkasti.Tai tie pedofilai kaip širšių lizdas negali įkasti.Laikykis Gražulį,mano visas pulkas draugų palaikom,kovok su mūsų šalies pedofiliją,tai mūsų šalies nelaimė.

Anonimas

Anonimas portretas
Per ilgai uzsisedejo seimuno kedeje ,be jo ten butu geriau.Laikas keisti tuos pacius veidus,igriso tie patys ,uzleiskit kedes jaunimui,jau pakankamai pralobot is musu visu.

O tas ,,Pylipukas'',

O tas ,,Pylipukas'', portretas
be abejo, iš Naisių Gyvulių ūkio.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių