Po V. Žirinovskio grasinimų „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“ – V. Ušacko atsakas

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio viešų grasinimų televizijoje „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“.

Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas pareikalavo oficialios Rusijos pozicijos dėl Dūmos deputato Vladimiro Žirinovskio viešų grasinimų televizijoje „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“.

Tai BNS trečiadienį patvirtino pats ambasadorius.

Šiuos grasinimus Rusijos Liberalų demokratų partijos (RLDP) lyderis V.Žirinovskis išsakė Rusijos pirmuoju kanalu trečiadienį po vidurnakčio rodytuose debatuose, kuriuose dalyvavo ir V.Ušackas.

„Žirinovskiui pagrasinus „atsiimti Vilnių ir Klaipėdą“, pareikalavau oficialios Rusijos pozicijos dėl Lietuvos teritorinio vientisumo gerbimo“, - BNS nurodė V.Ušackas.

Jis pabrėžė, kad Užsienio reikalų ministerijos (URM) Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotoja Marija Zacharova dar laidoje „Momento struktūra“ į jo pateiktą klausimą atsakė, kad tai yra „privati V.Žirinovskio nuomonė“.

Be M.Zacharovos ir V.Žirinovskio laidoje taip pat dalyvavo radijo stoties „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas, Rusijos politologas Sergejus Karaganovas, politologas iš Kijevo Večiaslavas Kovtunas.

Pasak V.Ušacko, apie V.Žirinovskio dalyvavimą laidoje jam buvo pranešta tik likus kelioms valandoms iki laidos.

„Iškart suabejojau dėl savo dalyvavimo tokioje klounadoje, kuri paprastai vyksta su juo. Bet tai padariau gerbdamas vedėjo Valerijaus Fadejevo kvietimą, kuris jau buvo derinamas 5-6 mėnesius. Mano patarėjai ir vietos žurnalistai laidą vertina kaip vieną ramesnių ir intelektualesnių laidų, bet ji pavirto į klounadą, kai V.Žirinovskiui buvo suteikta išskirtinė vieta ir galimybės reikštis - jis ėmė sklaidytis įvairiausiais grasinimais „atsiimti Ukrainą“, taip pat atsiimti „Vilnių ir Klaipėdą, kurie nepriklauso Lietuvai“. Tai išprovokavo mano neišvengiamą reakciją, pasipiktinimą. Pasakiau, kad tikiuosi, jog tai nėra oficiali Rusijos, prezidento Vladimiro Putino pozicija“, - telefonu iš Rusijos BNS sakė ES ambasadorius.

Pasak jo, laida yra žiūrima milijonų žmonių, tad joje formuojama ir visuomenės nuomonė.

V.Ušackas sakė abejojantis, kad V.Žirinovskio provokatyvūs pasisakymai iš tiesų atspindi Kremliaus ketinimus. Tačiau jis patvirtino laukiantis, kad į šiuos pareiškimus sureaguos ir pats Kremlius, taip pat tikisi ir aukščiausių Lietuvos vadovų reakcijos.

„Aišku, hibridinio karo sąlygomis viskas yra įmanoma. Aš manau, kad jis neišsako Kremliaus pozicijos, bet jo tokie provokaciniai teiginiai, kurie skiepija agresiją ir neapykantą, be abejonės, turėtų susilaukti, tikiuosi, ir Rusijos oficialios valdžios reakcijos. Tikiuosi, kad pažiūrėję ir įvertinę tą laidą, dėmesį į tai atkreips ir Lietuvos aukščiausi atstovai. Manau, tai yra platesnis klausimas, kurį reikėtų kelti“, - sakė ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargselis Usackas

vargselis Usackas portretas
Jis zmogus paprasciausiai nespejo atsistoti ir iseiti is sios "KLAUNADOS" ir parodyti savo paziuri i ta putlerini klouna...Niekada nepatikesiu Usacko principingumu musu valstybes atzvilgiu...Jis ne lietuvos atstovas!!!!!Jis mat apie zirinovskio dalyvavima suzinojo tik pries dvi dienas....CIRKAS...TRUKSTA ZODZIU!!!!

mizantropas

mizantropas portretas
mums tokie žirinovskio paistalai yra labai parankūs - mes galime jais remtis ir visam pasauliui parodyti, kokia rusija yra agresorė ir kam ji labiausiai grasina. nekreipti dėmesio yra pavojinga, nes galime labai nudegti, nes šitas klounas ir yra tikrasis "karaliaus" juokdarys, sakantis tiesą ir laukiantis reakcijos. Taigi, puiku, kad tiesa neslepiama ir aiškiai išsakoma, ko daugiau norėti? Tik ginkluotis ir su rusija nesiderėti jokiais klausimais. beje, kur dingo atsakymai į Karaliaučiaus grąžinimą nesvarbu kam, nes jis niekada ruskiams nepriklausė. Kur tas žirinovskis, kurio tėvas juristas, gal atsakys šita russische schweine?

tam Kęstas Br.

tam Kęstas Br. portretas
žiūrėk savo bobelyčių, kad jos sėdėtų su vaikais, kai tu čia trolini nesibaigiančias pasakaites. manau, kad tavo vaikai ar anūkai tikrai neprižiūrėti, nes tu prie to darbo nė piršto nepridedi, rioglinkis nuo savo politinių tankų ir eik prižiūrėti vaikų - bus didesnė nauda, nei filosofuoti ir vaidinti žiniuką.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių