Nepriekaištingos reputacijos teisėją siūlo atleisti dėl ilgai užtrukusio gydymo po insulto

  • Teksto dydis:

Nepaisant nepriekaištingos reputacijos, Teisėjų taryba siūlo atleisti teisėją Armaną Abramavičių iš pareigų. Priežastis – ilgai užtrukęs gydymas po insulto, praneša LNK.

Vilniaus universiteto Teisės fakulteto profesorius, buvęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas, pastaruosius dešimt metų dirbęs Aukščiausiajame Teisme, A. Abramavičius, anot kolegų, visuomet žavėjo puikiu humoro jausmu.

„Tai ne tik teisėjas, bet ir puikus dėstytojas, žmogus, kolega. Ir kompetentingas, ir universitete gerbiamas ir mėgstamas. Charizmatiškas, neeilinis teisėjas“, – atviravo Teisėjų tarybos pirmininkė Sigita Rudėnaitė.

Nepaisant nepriekaištingos reputacijos, Teisėjų taryba siūlo atleisti 59 metų A. Abramavičių iš pareigų. Priežastis – ilgai užtrukęs gydymas po insulto.

„Iš duomenų mes negalime daryti jokios prielaidos, kad yra kažkokia tikimybė, jog teisėjas sugrįš į pareigas, galės dirbti arba bent jau kad tai būtų galima prognozuoti protingu laiku. Iš esmės jis jau dabar nedirba beveik metus“, – sakė S. Rudėnaitė.

Armanas Abramavičius. / V. Skaraičio / BNS nuotr.

Anot A. Abramavičiaus artimųjų, teisėjui siūlymas atleisti buvo netikėtas.

„Jis buvo nustebęs, kai sužinojo, kad jo nelauks. Jis labai kabinosi į gyvenimą, tikrai labai stengėsi. Parašė ir pareiškimą pirmininkei. Na, ką darysi“, – šnekėjo buvusi A. Abramavičiaus žmona Aušra Abramavičienė.

Jis buvo nustebęs, kai sužinojo, kad jo nelauks. Jis labai kabinosi į gyvenimą, tikrai labai stengėsi.

Teisėjų tarybą pasiekė vaizdo įrašas, kuriame į kolegas kreipiasi pats A. Abramavičius, prašydamas patarti prezidentui jo neatleisti. Įrašą išklausiusi Teisėjų taryba sprendimą dėl teisėjo likimo buvo atidėjusi daugiau nei mėnesiui. Teisėjui buvo išrašytas siuntimas pasitikrinti sveikatos, tačiau A. Abramavičius, anot pirmininkės, apie sveikatą papildomų dokumentų nepateikė.

„Įstatymiškai gali ir palaukti. Žmogus tikrai labai sveiksta, tiesiog iš mirties nagų išlipęs po tokios sunkios operacijos, kur visi sakė, kad bus daržovė. O dabar taip yra... Tiesiog liūdna, kad kolegos taip nubalsavo“, – apgailestavo A. Abramavičienė.

Teisėjo dukra LNK žinioms parašė, kad jos tėtis sparčiai sveiksta.

„Aš tik noriu pabrėžti, kad niekas nedirbs taip atsidavusiai ir sąžiningai, kaip dirbo tėtis. Tai išskirtinės sąžinės, etikos, padorumo ir principų žmogus. Dėl tėčio sąžiningumo kentėjo visa mūsų šeima, nes dirbti bylose, kur reikia bausti nusikaltėlius, yra rimtas iššūkis ne tik teisėjui, bet ir visai šeimai. Bet tėčiui teisingumas buvo aukščiau už viską“, – tikino ji.

Anot Teisėjų tarybos pirmininkės, pasveikęs teisėjas būtų laukiamas darbe.

„Gyvenimas yra gyvenimas. Linkime kolegai sveikatos. Jei toks stebuklas įvyktų ir jis pasveiktų, tai prioritetiškai jis galėtų pretenduoti atgal į pareigas ir niekas tuo nesuabejotų“, – kalbėjo S. Rudėnaitė.

Pagal įstatymus, atleisti teisėjui pakanka, jei per vienus metus jis serga daugiau nei 120 dienų iš eilės ar daugiau nei 140 dienų per metus. Teisėjų tarybai pasiūlius prezidentui atleisti A. Abramavičių, dėl to dar turės balsuoti Seimas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Invalidumą turi gauti ,koks čia darbas gali būti .Sveiki teisėjai priima neprotingas ir neteisingus sprendimus o čia ligonis.

Tiesa

Tiesa portretas
Žinote ,pas mediką atėjus pacientui pirmiausia turėtų įvertinti gydytojas jo svorį ,nes Viršsvoris ir yra liga, kurią pirmiausia reikia sureguliuoti o tik tada gydyti .Jeigu žmogus normalaus svorio ,tada reikia ieškoti ligos ir gydyti.Patys persieda tada mat gydyk juos. Atleiskite, bet tai Tiesa.

Tiesa

Tiesa portretas
Kito būtų neatgaivine Po insulto,dauguma miršta. Tarybiniais laikais mano tetą po dviejų insultų buvo isgydyta,gyveno normalu gyvenimą ,trečias buvo lemiamas. Dabar, ištikus insultui Lietuvos medikai nesugeba ligonį pagydyti.Ne rusus prisimename bet gerus dalykus tuometinius,nes žmogus kiekvienas buvo svarbus, nesvarbu kokios jis Buvo pareigybės.Prieš įstatymą privalo būti visi lygūs.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių