Po I. Šimonytės pasiūlymo dėl partnerystės, V. Blinkevičiūtės pažadas: to imsimės po rinkimų

Socialdemokratų lyderei Vilijai Blinkevičiūtei teigiant, kad jos vadovaujama partija nepalaiko Civilinės sąjungos įstatymo dėl to, jog tai yra valdančiųjų iniciatyva, premjerė Ingrida Šimonytė paragino šią politinę jėgą dar šios kadencijos metu registruoti savo projektą.

Pasak jos, jei socialdemokratai ryžtųsi tokiam žingsniui, tokį įstatymo projektą palaikytų visi civilinę sąjungą palaikantys parlamentarai.

„Aš turiu labai praktinį pasiūlymą socialdemokratams, kurie negali balsuoti kažkodėl už šios valdančiosios daugumos teikiamą projektą. Įregistruokite savo. Seimas dar dirbs mėnesį, tikrai visi valdančiosios daugumos politikai, kurie palaiko partnerystę, balsuos už jūsų projektą“, – iniciatyvos „Žinau, ką renku“ kandidatų į Seimą debatuose teigė konservatorių sąrašą į rinkimus vedanti I. Šimonytė.

Visgi socialdemokratų lyderė V. Blinkevičiūtė leido suprasti, kad šiuo I. Šimonytės patarimu nepasinaudos. Pasak jos, LSDP kartu gyvenantiems žmonėms kylančias problemas imsis spręsti po Seimo rinkimų.

„Mes iš tikrųjų, kai laimėsime Seimo rinkimus, įregistruosime įstatymus, kad išspręstume kartu gyvenantiems žmonėms iškylančias problemas. Aš tai jums pažadu“, – patikino V. Blinkevičiūtė.

Šios kadencijos Seimas po svarstymo yra pritaręs valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turėtų balsuoti dar kartą. Visgi panašu, kad šios kadencijos Seime reikiamo palaikymo, jog įstatymas būtų priimtas, nėra.

Šiuo projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mečka from Pulpudeva

Mečka from Pulpudeva portretas
kur prašapo LKP? Ogi AmbaLAS suženijo su socdemais ir komunistai patapo sociukais (taip vadinami Dievo nuskriaustieji) demokratais.

Dublin-Kaunas

Dublin-Kaunas  portretas
O tu kacapska morda kas, putkos bibciulpys.

na as juk sakiau -kad ar socdemai ar

na as juk sakiau -kad ar socdemai ar  portretas
simonyte su Laisves partijos iskrypeliais tai vieno lizdo Sorosiniai jankiu briuseliniai iskrype geguziukai --ir kad jie priims p.e.d.e.r.a.st.u ir l.e.z.b.i.u vestuviu apzeninimo ir vaikuciu ysivaikinimo ir visos tautos vaiku tvirkinimo nuo darzelio ir mokyklos pirmos klases istatyma tai tik keliu menesiu laiko tarpas --vos tik uz konservat degeneratus pedofilus ar sosalderrmo kratus prabalsuosi, kaip mat busi per sikna patvarkytas kartu su visais vaikais ir busit dulkinami per visus galus dar keturis metus.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių