Planų steigti naują frakciją Seime atsisakyta: nepavyksta surinkti norinčiųjų

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis parlamentaras Remigijus Žemaitaitis sako, kad planų steigti naująją frakciją Seime yra laikinai atsisakyta. Jo teigimu, idėjos nebepavyksta įgyvendinti dėl to, kad iš valdančiųjų pasitraukti ir prie naujosios frakcijos prisijungti žadėję Seimo nariai tokių ketinimų atsisakė.

Pasak R. Žemaitaičio, pagrindinis užmojis buvo naująją frakciją sudaryti iš 9 parlamentarų, tačiau kol kas tiek norinčių surinkti nepavyksta.

„Laikinai tai tikrai atsisakyta, nes mūsų tikslas, kad būtų frakcijoje 9 Seimo nariai, kol kas yra 7 norintys“, – Eltai teigė R. Žemaitaitis.

Politikas atkreipia dėmesį, kad Seimo frakcija galėtų būti suburta ir iš 7 parlamentarų, tačiau tokiu atveju, pasak jo, kai kurie Seimo nariai prarastų galimybę tęsti darbus komitetuose, kuriuose šiuo metu dirba.

„Jeigu būtų 9 frakcijos nariai, tai jie galėtų išlaikyti pozicijas, kurias turi dabar komitetuose, t.y. tuose komitetuose, kur ir norėtų dirbti. Tai yra labai svarbus dalykas, nes žmonės komitetuose jau pradėję dirbti. O jeigu būtų 7, tai kvota dalinasi, mažinasi automatiškai, todėl parlamentarai gali netekti komitetų, kuriuose dirba“, – paaiškino jis.

Dabar jau, matyt, valdantieji nuramino, kai kam, girdėjau, kad ir su postais padėjo.

„Bet dabar aš tikrai nebededu tiek entuziazmo ir tiek jėgų, kaip dėjau vasario-kovo mėnesį, nes tuomet aš mačiau, kad turėtų būti galimybė. Normaliame demokratiškame pasaulyje ir parlamente negali būti Mišriai grupei priklausančių Seimo narių. 13 (Seimo narių – ELTA) tai yra realiai ketvirta frakcija“, – kalbėjo jis.

R. Žemaitaičio teigimu, vasario-kovo mėnesiais naujosios frakcijos Seime steigimas jam atrodė realus, nes iš valdančiųjų pasitraukti ketino keli parlamentarai. Visgi, pasak jo, kiek vėliau Seimo nariai tokių ketinimų atsisakė.

„Buvo iš valdančiosios daugumos keletas Seimo narių, kurie vasario mėnesį kalbėjo apie išėjimą iš frakcijos ir prisijungimą prie naujos. Dabar jau, matyt, valdantieji nuramino, kai kam, girdėjau, kad ir su postais padėjo. Tai natūralu, kad kolegos lieka dabartinėje status quo situacijoje“, – sakė jis.

ELTA primena, kad praėjusių metų pabaigoje parlamentaras R. Žemaitaitis neslėpė, jog Seimo koridoriuose sklando idėja suburti frakciją iš Mišriai Seimo narių grupei priklausančių politikų. Tuomet R. Žemaitaitis teigė, kad toks darinys turėtų koordinuotą, bendrą poziciją ir būtų tam tikra politinė atsvara dominuojančioms frakcijoms.

Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni parlamentarai. Šiuo metu Mišrią Seimo narių grupę sudaro 13 Seimo narių: Rita Tamašunienė, Jonas Pinskus, Valdemaras Valkiūnas, Vytautas Bakas, Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Kęstutis Glaveckas, Petras Gražulis, Domas Griškevičius, Česlav Olševski, Andrius Palionis, Beata Petkevič, R. Žemaitaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Negarbingas

Negarbingas portretas
tas tipelis. Kiek atsimenu kad kiek buvo seime tiek tik giesmes verslui giedojo. Dabar mato kad jau nėr kur dingt tai visokius fintus išsigalvoja. Žemaitaiti, su nenuoširdumu, melu ir apsimetinėjimu toli nenuvažiuosi

Rici

Rici portretas
Kas su tavim eis? Esi trintukų trintukas,ką sugebėjai per tiek kadencijų padaryt?Tik plaukus,tai tiesini,tai garbanoji.

tskant

tskant portretas
Pavaišino triufeliais, įteikė brendžiuko dėžukę, tai ir atsifrakcijimą sustabdė iki sekančio apetito paūmėjimo, kad negadintų rimtai chebrytei tvarkytis dinastijos reikalus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių