Patvirtino: G. Landsbergis ir A. Armonaitė sulaukė prezidento skambučio

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis patvirtino, kad po pirmojo rinkimų turo jau sulaukė prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo skambučio.

„Tiesiog jis pasveikino ir viskas. Aš pasakiau „ačiū“ už pasveikinimą. Pokalbis buvo politinis, nuoširdus draugiškas“, – sakė G. Landsbergis.

Paklaustas, jei TS-LKD formuos Vyriausybę, ar nebus ginčų su prezidentu, G. Landsbergis sakė, kad toks klausimas dar ankstyvas.

„Nepritariu prielaidomis, apie kurias jūs kalbate, nes antrasis turas formuos Vyriausybę. Nepaisant to, kad yra šiokio tokio optimizmo, išreiškiamo viešoje erdvėje, bet dabar reikia ateiti žmonėms į rinkimus ir išsirinkti Lietuvos kryptį po dviejų savaičių. Su prezidentu jokių trinčių nematau, man atrodo ir debatai, kurie vyko prieš Prezidento rinkimus, ko gero, buvo aukščiausio lygio ir tai, ką mes esame turėję debatų kultūroje Lietuvoje. Tai rinkimų išvakarėse prisimenu kaip ypač orų, dviejų rimtų politikų, valstybininkų diskusiją apie Lietuvos ateitį. Manau, kad ši diskusija turi pagrindo tęstis“, – teigė jis.

Su G. Nausėda kalbėjosi ir A. Armonaitė 

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sako, kad po pirmojo Seimo rinkimų turo jau spėjo pasikalbėti su prezidentu G. Nausėda.

„Mes kalbėjomės labai trumpai telefonu. (...) Labai maloniai pasveikino su geru pasirodymu ir tiesiog labai paprastai, trumpai, be jokių išsamesnių kontūrų koalicijai ar politinei darbotvarkei (kalbėjomės – ELTA)“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A. Armonaitė.

Pasak jos, su G. Nausėda apie antrąjį rinkimų turą nebuvo kalbėta.

„Konkrečiai nekalbėjome“, – pridūrė A. Armonaitė.

Pasveikino visas Seimo rinkimų barjerą įveikusias partijas

Prezidentas G. Nausėda pasveikino politinių partijų, išrinktų į naują Seimą, lyderius.

„Aš vakar pasveikinau visus neblogai arba galbūt šiek tiek vidutiniškiau pirmajame rinkimų ture pasirodžiusių partijų vadovus, padariau tą pasikalbėdamas su šešių partijų vadovais“, – žurnalistams antradienį sakė G. Nausėda.

„Ką pagyriau už gerą pasirodymą pirmajame rate, ką reikėjo truputį galbūt ir paguosti, palinkėti sėkmės antrajame ture, tą ir padariau“, – sakė jis.

Aš vakar pasveikinau visus neblogai arba galbūt šiek tiek vidutiniškiau pirmajame rinkimų ture pasirodžiusių partijų vadovus, padariau tą pasikalbėdamas su šešių partijų vadovais.

Partijų vadovai BNS sakė, kad valstybės vadovo mandagumo skambučių jie sulaukė pirmadienį.

„Pirmas rinkimų etapas baigtas, rungiamasi dėl antro. Normalu, kad prezidentas nenusišalina nuo politinių aktualijų, o palaiko normalų ryšį“, – BNS sakė Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Darbo pirmininkas Viktoras Uspaskichas teigė, kad pokalbis buvo malonus: „Malonus, geras pasveikinimo pokalbis“.

Kad sulaukė tokio skambučio, BNS patvirtino ir valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė spaudai Dalia Vencevičienė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, ir Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Sekmadienį per pirmąjį Seimo rinkimų turą į naują parlamentą pateko šešios partijos: Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (25 proc.), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (17,5 proc.), Darbo partija (9,46 proc.), Lietuvos socialdemokratų partija (9,26 proc.), Laisvės partija (9,02 proc.) ir Liberalų sąjūdis (6,79 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bus gražu

Bus gražu portretas
pažiūrėt kai konservatoriai tvirtins gėjų santuokų ir vaikų įvaikinimo įstatymus. :D)

J

J portretas
Man labai gerai sutampa partijos koncerviniai ir 2 liberalistu pagal pavadinima na turetu but su krikscioniskom vertybem bet tos liberalios su setoniskom ir kaip jie zada koolicija sudaryt taip iseitu jog vieni apie ratus kiti apie batus o gal ir koncerviniu uzslepta pakraipa

audeja

audeja portretas
netikiu,kad Nauseda toks naivuolis,negi jis su ta chebra statytis geroves valstybe?Negaliu,tuzikas leipsta is juoko!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių