Patarėjas: G. Nausėdos pokalbių protokolų slaptumas priklauso nuo turinio

Jungtinėse Valstijose diskutuojant dėl prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pokalbių su užsienio lyderiais paviešinimo, Lietuvos Prezidentūra teigia, kad šalies vadovo pokalbių protokolų slaptumo lygis priklauso nuo jų turinio.

Prezidento Gitano Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis BNS sakė, kad prezidento pokalbiai telefonu su kitų šalių ar tarptautinių organizacijų vadovais yra protokoluojami, o per oficialius susitikimus su užsienio šalių svečiais rengiamos susitikimų atmintinės.

„Tokių dokumentų slaptumas priklauso ne nuo pokalbio ar susitikimo partnerio, o nuo pokalbio turinio. Jie saugomi Prezidentūros kanceliarijos numatyta tvarka, atsižvelgiant į dokumentų slaptumą“, – BNS sakė prezidento atstovas spaudai.

Anot A. Bubnelio, prezidento ryšį ir reikiamas technologijas jo slaptumui užtikrina Informacinių technologijų tarnyba prie KAM.

JAV prezidento D. Trumpo pokalbiai telefonu tapo pretekstu demokratams inicijuoti apkaltos procedūrą.

D. Trumpo oponentai sako, kad JAV prezidentas per pokalbį telefonu darė nederamą spaudimą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui tirti jo politinį oponentą buvusį viceprezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) ir jo sūnų.

D. Trumpas išslaptino pokalbio išklotinę, ji buvo paskelbta viešai.

JAV žiniasklaida antradienį pranešė, kad D. Trumpas taip pat prašė Australijos padėti diskredituoti tyrimą dėl Rusijos kišimosi į rinkimus.

D. Trumpas teigia nedaręs nieko blogo ir kaltina Demokratų partiją užsiimant „raganų medžiokle“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu

jeigu portretas
salis socialiai atvira ir politiskai neturi jokiu blogu keslu kitu atzvilgiu negali buti jokiu paslapciu nes paslaptys tik parodo k.ad su salim ir jos zmonem nekazkas ?.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių