P. Saudargas apie nepasitikėjimą Vyriausybe: opozicija skatina politinę krizę

Apie nepasitikėjimą Vyriausybe svarstanti opozicija, kuri tuo pačiu sako, jog nesiektų burti naujos daugumos, skatina politinę krizę, sako Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas.

„Tokį veiksmą tu turėtumei daryti, mano supratimu, pagal politinę logiką, tada, kai tu sakai: šita Vyriausybė ir šita dauguma daugiau dirbti negali, mes ateiname jos pakeisti. Štai elegantiškas būdas – Seimas patvirtintų, kad jau pasitikėjimo šita vyriausybe nėra“, – Žinių radijui trečiadienį sakė politikas.

Opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas Saulius Skvernelis praėjusią savaitę pareiškė, jog opozicija tarsis dėl nepasitikėjimo visai Ingridos Šimonytės Vyriausybei.

Jis taip pat pareiškė, jog iš naujo Vyriausybę sudarinėti galėtų valdantieji Tėvynės Sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai.

P. Saudargo teigimu, rengiant nepasitikėjimą Vyriausybe kažkas iš opozicijos lyderių, kad ir pats S. Skvernelis, turėtų imtis atsakomybės ir telkti naują daugumą.

„Tada ta procedūra man atrodytų politiškai logiška. Dabar niekas nesako, kad nori prisiimti atsakomybę. Niekas nesako, kad turi valdančiąją daugumą, sako – tai jūs dirbkit, pažiūrėkime, ar jumis pasitiki“, – sakė Seimo vicepirmininkas.

Gali parodyti Seime balsavimas, kad, tarkime, nėra pasitikėjimo. O tai kas tada? Tai tada yra politinė krizė, nes opozicija nenori prisiimti atsakomybės.

Pasak jo, jeigu paaiškėtų, kad Vyriausybė neturi pakankamo pasitikėjimo, tokiu atveju kiltų politinė krizė.

„Gali parodyti Seime balsavimas, kad, tarkime, nėra pasitikėjimo. O tai kas tada? Tai tada yra politinė krizė, nes opozicija nenori prisiimti atsakomybės, bet štai primeta valdančiajai daugumai tokią terlionę, kad žiūrėkite, dabar jūs patys, štai, jumis nepasitiki, bet jūs toliau dirbkit. Tai yra politinės sistemos virpinimias, kuris nėra labai sveikas“, – teigė P. Saudargas.

Pagal Seimo statutą, Seimo sesijos metu ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų (29), gali pateikti nutarimo, kuriame reiškiamas tiesioginis nepasitikėjimas Vyriausybe, projektą.

Per nepasitikėjimo procedūrą galima klausti visų ministrų, po to iš karto balsuojama dėl nepasitikėjimo Vyriausybe. Toks nutarimas priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, tai yra ne mažiau kaip 71.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opozicija yra

opozicija yra portretas
kairysis mordoro sparnas jie 1:1 bliauna kremiaus giesmeles kaip iš natų

Klpd.

Klpd. portretas
Ar tai reiškia kad nereikia liesti Bilotaitės, pritart kitų glušų ministrų kvailystėm o pvz Kreivam su jo spekuliantais reikia pritarti ir dar padėkoti? :D) Aš manau, kad opozicija kaip tik neparodo stipraus stuburo. Nors kelios pros titučių partijos save irgi vadina opozicija bet galų gale kodėl neįstengia visi susivienyti ir jus niekdarius bent vieną kartą gerai politiškai nuvanot?

...

... portretas
dar vienas broileris ant tėvo sprando į valdzią atjojęs,negerbiu tokių
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių