P. Gražulį papiktino sprendimas neišduoti leidimo mitingui: siūlo priimti rezoliuciją

Seimo narys Petras Gražulis įregistravo rezoliucijos projektą „Dėl leidimo „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriams surengti mitingą prie Seimo ir Vyriausybės“.

„Seimo vardu raginame Vilniaus miesto savivaldybės administraciją ir Vilniaus merą R.Šimašių užtikrinti LR Konstitucijoje garantuojamas piliečių teises ir laisves rinktis į taikius susirinkimus, kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą ir kuo skubiau suderinti leidimą 2021 birželio 15–7 dienomis „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatorių planuojam taikiam ir teisėtam mitingui prie Seimo ir Vyriausybės“, – sakoma dokumento projekte.

Rezoliucijos projekte siūloma Seimui išreikšti susirūpinimą dėl šių metų birželio 3 d.  Vilniaus miesto savivaldybės administracijos priimto sprendimo neleisti „Didžiojo šeimos gynimo maršo“ organizatoriams birželio 15–17 dienomis surengti įspėjamojo mitingo prie Seimo ir Vyriausybės.

Tai yra politinis festivalis, ir mes negalime sau leisti, kad karantino metu, kai patys organizatoriai be kaukių vaikšto ir nesilaiko taisyklių, vėl tas festivalis būtų tęsiamas.

Rezoliucijos projekte cituojami keli Konstitucijos straipsniai, kuriose nurodoma, kad  „Piliečiams laiduojama teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą, apskųsti jų sprendimus. Draudžiama persekioti už kritiką“, „Negalima drausti ar trukdyti piliečiams rinktis be ginklo į taikius susirinkimus„.

ELTA jau skelbė, kad  Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus teigimu,  Vilniaus miesto savivaldybė Šeimų gynimo maršo organizatoriams nedavė leidimo birželio mėnesį sostinėje organizuoti trijų dienų mitingą. Sostinės mero teigimu, leidimas nebuvo išduotas dėl to, kad tai, savivaldybės vertinimu, nėra protestas.

„Joks čia ne protestas ir jokia čia ne Konstitucijos teisė realizuoti savo politines pažiūras. Tai yra politinis festivalis, ir mes negalime sau leisti, kad karantino metu, kai patys organizatoriai be kaukių vaikšto ir nesilaiko taisyklių, vėl tas festivalis būtų tęsiamas“, – LRT radijui yra sakęs  R. Šimašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o sitas islindo

o sitas islindo portretas
gal reikt upriimt rezoliucija ir tokius klykaujancius klounus ispasolvonint is l,auk is seimo

Grazuliui

Grazuliui portretas
Grazuli, tu birka padrocinti gali ir namuose. Kam tau tas marsas?

Augis

Augis  portretas
Baltarusus tai kiršina,, renkit demonstracijas, streikokit, o pas mus pasirodo konclagerine demokratija, žmonės negali išsakyti savo nuomonės, šikniniai naudojasi spauda, dažo sienasiir suolus savo pidaryne spalva ir viso zakono.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių