Niujorke susitinka Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrai

Lietuvos vadovams svarstant labiau atsiverti dialogui su Baltarusija, Niujorke dvišalio pokalbio trečiadienį susitiks Lietuvos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministrai.

„Susitikimas su Baltarusijos užsienio reikalų ministru yra patvirtintas“, – BNS sakė ministro Lino Linkevičiaus atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Abu ministrai Niujorke dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos renginiuose.

Prezidentas Gitanas Nausėda šį mėnesį interviu BNS sakė, kad sieks pamažu atnaujinti dialogą su Baltarusija, nes Lietuvai svarbu, jog kaimyninė šalis išsaugotų savarankiškumą nuo Rusijos.

Lietuvos Vyriausybė svarsto, kad galėtų pasiūlyti Baltarusijai importuoti naftą per Lietuvą, taip sumažinant priklausomybę nuo Rusijos energetikos šaltinių.

Lietuvos ir Baltarusijos santykiuose įtampą kelia netoli sienos statoma Astravo atominė elektrinė ir glaudus Minsko karinis bendradarbiavimas su Maskva.

Šį mėnesį Jungtinės Valstijos paskelbė, kad po dešimties metų pertraukos grąžins ambasadorių į Minską.



NAUJAUSI KOMENTARAI

samas

samas portretas
Čiubaka, pats cituoji apie importą per Lietuvą, o savo komentare rašai apie naftos pardavimą. Turime Būtingę, o Batka kaip tik kalbėjo apie naftos pirkimą ne Rusijoje.

Čiubaka

Čiubaka portretas
"Lietuvos Vyriausybė svarsto, kad galėtų pasiūlyti Baltarusijai importuoti naftą per Lietuvą, taip sumažinant priklausomybę nuo Rusijos energetikos šaltinių." Karoče, mirk iš juoko. Patys visus atkalbinėja nepirkti Baltarusiškos elektros, paskui nori naftą nori jiems parduoti. Batka galėtų kur toliau žaliaskūrius pasiųsti.

Sūduvis

Sūduvis portretas
Ale mūsų ministeris negali atsisakyti tarybinio relikto ŠIMTASŲLĖS.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių