Neeilinės sesijos metu tikisi patvirtinti naująjį URK pirmininką: įvardijo realiausią kandidatą

Rugpjūtį planuojamos neeilinės Seimo sesijos metu konservatoriai tikisi patvirtinti naująjį Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininką. Nors Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija Seime vis dar nėra apsisprendusi, kam bus siūloma užimti pirmininko postą, realiausiu pretendentu įvardinamas ankstesnėse kadencijose jau ne kartą šias pareigas ėjęs parlamentaras Emanuelis Zingeris.

„Lūkestis šį klausimą išspręsti neeilinėje sesijoje“, – Eltai sakė konservatorių frakcijos Seime seniūnas Andrius Vyšniauskas, pažymėdamas, kad neeilinę sesiją ketinama šaukti rugpjūčio mėnesį.

„Manau, kad pavardės yra labai apčiuopiamos – tai yra tie kolegos, kurie dirba užsienio politikos srityje ir tame pačiame Užsienio reikalų komitete. Tai sėsime ir diskutuosime, kas galėtų būti geriausias kandidatas“, – akcentavo jis, atkreipdamas dėmesį, kad šiuo metu URK dirba konservatoriai E. Zingeris ir Audronius Ažubalis.

Visgi Seimo kuluaruose kalbama, kad realiausias kandidatas į URK pirmininkus yra jau ne kartą šiam komitetui vadovavęs E. Zingeris. Konservatorių frakcijos Seime seniūnas taip pat sutinka, kad E. Zingeris būtų puiki kandidatūra į komiteto pirmininko postą.

„Aš manau, kad Emanuelis būtų labai tinkama kandidatūra, kadangi jis yra signataras, žmogus, turintis didžiulę patirtį Užsienio reikalų komitete, buvęs nuo pat nepriklausomybės pradžių jame, turintis puikius ryšius tarptautinėse organizacijose ir su kitų šalių parlamentarais“, – sakė A. Vyšniauskas.

„Todėl, manau, kad tai būtų puikus kandidatas. Juo labiau, kad tai yra nuosaikus ir subalansuotas žmogus“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu E. Zingeris taip pat tikina, kad būtų pasiruošęs eiti URK pirmininko pareigas. Visgi parlamentaras apie galimybę vadovauti komitetui su frakcijos vadovybe tikina kol kas nediskutavęs.

„Kadangi buvau jau ne kartą šio komiteto pirmininku, tai, jeigu kas pasiūlytų, tam be galo trumpam laikui grįžčiau į savo ankstesnę vietą. Bandyčiau visus vienyti užsienio politikoje ir dar šiek tiek prisidėti prie to integracinio pagreičio į Vakarus“, – Eltai sakė E. Zingeris.

„Gal ir reikalingas žmogus, kuris buvo to komiteto pirmininku jau ne kartą ir yra profesionaliai susijęs su užsienio politika. Tai, aš manau, kad savo patirtimi galėčiau šiek tiek prisidėti“, – svarstė jis.

Anksčiau URK vadovavo konservatorius Žygimantas Pavilionis. Visgi praėjusią savaitę Ž. Pavilionis buvo patvirtintas Seimo vicepirmininku ir Europos reikalų komiteto (ERK) vadovu. Jis šiose pareigose pakeitė į švietimo, mokslo ir sporto ministrės postą paskirtą Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nustebę

Nustebę portretas
Ar šitas… vis dar seime??? O siaube…

Amen

Amen portretas
Parodija... Guodžia tik tai, kad ...tik iki seimo rinkimų. Žioplys, tinginys , turistas, " patogus sėdėtojas{ ištisas kadencijas! Gudriomis, aptukusiomis akutėmis

dušanskij

dušanskij portretas
Ar ne laikas į pensiją?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių