Naujose tarybose dirbti jau atsisakė per 100 politikų, daugiausia – Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį panaikino dar 19 dirbti nepradėjusių tarybos narių mandatus. Tarp jų – ir balsų papirkimu įtariamo Vaido Zimnicko.

Per šiemet vykusius rinkimus į Šakių rajono savivaldybės tarybą išrinktas „valstietis“ V. Zimnickas paprašė VRK panaikinti jo mandatą, kai politikui buvo pateikti įtarimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga taip pat suspendavo jo narystę partijoje.

Po antradienio VRK posėdžio naujos kadencijos savivaldybių tarybose dirbti iš viso yra atsisakę 108 politikai 42 savivaldybėse. Daugiausia pasikeitimų įvyko Kauno rajone, čia dar nepradėję eiti pareigų mandatus padėjo beveik pusė tarybos narių – 14 iš 31.

Po penkis tokius politikus yra Molėtuose ir Zarasuose, po keturis – Elektrėnuose, Klaipėdos rajone, Šiaulių mieste, Švenčionyse, Utenoje.

Didžioji dalis patekusiųjų į tarybas vietos politikų mandatų atsisakė dėl einamų nesuderinamų pareigų.

Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybių tarybų nariais negali būti Seimo nariai, europarlamentarai, Vyriausybės nariai, valstybės įstaigų vadovai, kurių veikla susijusi su savivaldybių veiklos priežiūra ir kontrole, mero politinio pasitikėjimo tarnautojai, savivaldybės darbuotojai, savivaldybės įstaigų, įmonių, bendrovių vadovai.

Išrinktas savivaldybės tarybos narys, nusprendęs neatsisakyti nesuderinamų pareigų, ne vėliau kaip likus dešimčiai dienų iki pirmojo tarybos pirmojo posėdžio turi VRK pateikti pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Šiemet kovą per savivaldos rinkimus buvo išrinkti 1498 tarybos nariai ir 60 merų, tačiau po Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo antrasis rinkimų turas Visagine bus kartojamas.

VRK duomenimis, per pastaruosius ketverius metus savivaldybių tarybose pasikeitė 261 narys. Beveik pusė jų – 46 proc. – mandatų atsisakė dėl nesuderinamų pareigų.

Didžiausia kaita buvo Vilniaus mieste, per kadenciją čia pasikeitė 19 tarybos narių iš 51, Biržų rajone – 13, Šilalės ir Rokiškio rajonuose – po 11 narių.

Stabiliausiai dirbo Alytaus rajono savivaldybė, joje vienintelėje dirbo tie patys politikai, kuriuos prieš ketverius metus išrinko rinkėjai. 


Šiame straipsnyje: tarybamiesto tarybapolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Todėl įrašo į sarašą pirmu nr kandidatą ,už kuri žmonės tikrai balsuos ,o po to tas atsisako ir patenka tas kurio žmonės nerinko, Tokia jau partijų praktika.todėl tie patys ir sėdi seime. Reitingavimas tik dėl akių

KAS PER ŠULERIŲ BAJERIAI ?!...

KAS PER ŠULERIŲ BAJERIAI ?!... portretas
Kas sugalvojo tokią praktiką ?! Kodėl taip nesolidžiai elgiamasi su rinkimais - kaip su tualetiniu popierium ?! Tai kaip dabar jaustis rinkėjui , kuris atidavė savo balsą ......

zzzzzzzz

zzzzzzzz portretas
parasykit kokios ju algos,kaune ir rajone,
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių